čeka se odgovor ministarstva

Štromar podržao osnivanje Područnog carinskog ureda u Varaždinu: 'Očekujem podršku Ministarstva i Vlade!'

Objavljeno: 31.01.2017. 18:49

Zadnja izmjena: 31.01.2017. 18:49

Foto: Arhiva

HGK-Županijska komora Varaždin pokrenula je inicijativu, a župan Predrag Štromar dao suglasnost da se Ministarstvu financija pošalje prijedlog za osnivanje Područnog carinskog ureda sa sjedištem u Varaždinu, stoji u priopćenju Varaždinske županije.

Naime, župan Štromar ističe kako je, prema trenutno važećem ustroju Carinske uprave, Carinski ured Varaždin ustrojstvena jedinica u sastavu Područnog carinskog ureda Zagreb, a koji pokriva Zagrebačku županiju, Grad Zagreb, Karlovačku, Sisačku-moslavačku, Koprivničko-križevačku, Bjelovarsko-bilogorsku, Krapinsko-zagorsku, Varaždinsku i Međimursku županiju.

Kako je Varaždinska županija prva županija po ostvarenom robnom prometu s inozemstvom od svih županija u Republici Hrvatskoj, a što je vidljivo iz podataka Državnog zavoda za statistiku za 2015. godinu, koncentracija izvozne prerađivačke industrije, ali i ostalih gospodarskih djelatnosti apsolutno zaslužuje osnivanje Područnog carinskog ureda Varaždin, stoji u priopćenju.

Župan očekuje ostvarenje premijerovih obećanja

-Nadam se da će Ministarstvo prihvatiti ovaj zahtjev. To što je Varaždinska županija po izvozu na prvom mjestu samo je dokaz da se unatoč svemu gospodarstvo, ne samo drži dobro, nego se i razvija. Uz to što smo bilježili kontinuirani pad broja nezaposlenih, u proteklom su razdoblju zabilježene i nove investicije, što je doprinijelo i otvaranju novih radnih mjesta i povećanju zaposlenosti. Sve to rezultat je dobre kontinuirane politike koju će Varaždinska zupanija nastaviti i u narednom razdoblju. Od Ministarstva očekujem podršku, kao uostalom i od cijele Vlade. Kad kažem podršku, mislim na naše projekte koji tek čekaju realizaciju. Ali mislim i na to da se napokon ostvare barem neka premijerova obećanja, a jedno je i decentralizacija koja je preduvjet za još veći gospodarski razvoj – rekao je župan Štromar.

Osnivanjem Područnog carinskog ureda Varaždin gospodarskim subjektima olakšalo bi se poslovanje, omogućio izravan i kvalitetan pristup informacijama te unaprijedilo poslovno okruženje, zaključuje u svom priopćenju župan Štromar.

Komentari