jednosmjenska nastava u oš novi marof

Župan Štromar posjetio osnovnu i srednju školu u Marofu i najavio nove projekte

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 26.05.2017. 17:50

Župan Varaždinske županije Predrag Štromar i gradonačelnik Grada Novog Marofa Siniša Jenkač obišli su danas Osnovnu školu Novi Marof te su s ravnateljem škole Anđelkom Bošnjakom razgledali dograđen dio kojim su stečeni uvjeti za pohađanje jednosmjenske nastave u najvećoj školi na sjeveru Hrvatske.

Župan Štromar prilikom obilaska je istaknuo kako je Varaždinska županija osigurala iz svog proračuna financijska sredstva u iznosu od 3,5 milijuna pa su tako uređene knjižnica i tri informatičke učionice s najmodernijom opremom.

-.Veseli me da učenici imaju prekrasnu knjižnicu, u potpunosti opremljene informatičke učionice, a već sad učenici petih razreda rade na micro:bitovima i vidjeli smo da su u programiranju prestigli mene i pročelnika u tim znanjima, iako smo mi počeli prije učiti. Nastavnici su maknuli dio teorije iz programa informatike i stavili programiranje što je učenicima puno zanimljivije. Iskazuju kreativnost i razvijaju se u smjeru da budu konkurentniji na tržištu rada.– rekao je župan Štromar.

Slijede novi projekti...

No, time ne završavaju ulaganja u obnovu objekta. U tijeku je natječaj za energetsku obnovu starog dijela škole u planiranom iznosu od 1.230.000 kuna od kojih je 700.000 kuna dobiveno od Ministarstva regionalnog razvoja, a 523.000 su sredstva Županije. Nakon obilaska Osnovne škole župan i gradonačelnik su posjetili i Srednju školu Novi Marof te u pratnji ravnateljice Jasminke Behin razgledali novouređene učionice. U tu školu dosada je uloženo 500 tisuća kuna za sanaciju i rekonstrukciju zgrade.

Gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač pohvalio je suradnju Županije i Grada te istaknuo kako je Grad osigurao sredstva za održavanje produženog boravka u školi.

– Zahvaljujem Županiji na svim dosadašnjim ulaganjima i dobroj pripremi projekata prema ministarstvima i fondu. Tu su nove investicije i 3,5 milijuna kuna dosadašnjih investicija. Slijede investicije i u osnovnu školu i u srednju školu pa mogu pohvaliti dobru suradnju lokalne samouprave i Županije. Kada će se ova najveća škola riješiti vjerujem da će se krenuti i prema područnim škola – istaknuo je gradonačelnik Jenkač.

 

 

Komentari