oprečne izjave

eTV: Župan Štromar zatražio ostavku ravnateljice Opće bolnice Varaždin?

Objavljeno: 15.12.2016. 10:33

Zadnja izmjena: 15.12.2016. 10:51

Foto: Arhiva

Kako doznajemo od dobro upućenog izvora, varaždinski župan Predrag Štromar ovih dana je navodno od ravnateljice Opće bolnice Varaždin, dr. Sanje Zember, usmeno zatražio ostavku zbog njegovog nezadovoljstva, kao i zbog nezadovoljstva dijela Upravnog vijeća bolnice, i kako navodi naš izvor - "nekih utjecajnih liječnika", novom sistematizacijom koju dr. Zember namjerava provesti.

O svemu tome, kako doznajemo, doktorica Zember, navodno je ovih dana razgovarala i s ministrom zdravstva dr. Milanom Kujundžićem, a potaknuta valom napuštanja bolnice od strane liječnika i nedostatkom specijalizanata, što je pitanje na koje neki unutar bolnice navodno gledaju drugačije. To je ujedno i razlog ovog sukoba, a naš izvor spominje da na strani dr. Zember "ovaj put iz nekog razloga nisu ni svi iz HDZ-a".

S pitanjem je li to istina obratili smo se županu Štromaru koji kategorički tvrdi da nije tražio ostavku dr. Zember te je istaknuo kako ne zna zašto se pojavila takva informacija. Međutim, dr. Zember koja također nije htjela eksplicitno potvrditi istinitost ove informacije, ipak je izjavila da će još danas razgovarati sa županom Štromarom, dodavši:

- Ne bih danas to komentirala.  Djela će pokazati tko je tko!

Da u svemu ima "nečega", premda ni ravnateljica ni župan ne žele otkriti puno, ravnateljica je dala naslutiti još tijekom ekskluzivnog intervjua za eTV u listopadu ove godine, kada je kazala kako su temeljni razlozi zbog kojeg liječnici napuštaju OB Varaždin: loši međuljudski odnosi, loša organizacija rada te nepravedno napredovanje u segmentu stručnog obrazovanja.

Cijeli intervju možete pogledati ovdje:

 

Komentari