što se događa?

Županija i dalje ne može kupiti Šaulovec, a stečajna uprava više neće moći plaćati zaštitare

Objavljeno: 29.11.2018. 12:25

Zadnja izmjena: 01.12.2018. 10:06

Foto: Luka Šalamun

I na ovoj Županijskoj skupštini bilo je riječi o dvorcu Šaulovec, prilikom čega je župan Radimir Čačić iznio dosad nepoznate detalje o tijeku procesa kupnje koji je zapeo na sudu, štoviše, kako je rekao – predstoji ozbiljna opasnost od devastacije dvorca.

Pitanje u kojoj je stvar fazi postavio je Tomislav Čukli iz HSLS-a, a županov odgovor glasio je kako je ovo „luda država“, što je obrazložio time što je sutkinja već nakon što je treći natječaj završio odlučila provjeriti imaju li nasljednici pravo licitaciju pobijati svojim zahtjevima.

"To znaju svi lopovi!"

- Nakon što je već prethodno utvrđeno da nemaju! – rekao je Čačić – Što ste onda,  bogamu, išli u dražbu? Odbor vjerovanika rekao je da prestanu, kako bi dobili sredstva i oni i nasljednici kada Županija plati. U međuvremenu 370 tisuća kuna godišnje plaća se čuvanje dvorca. Čuvanje će na kraju „pojesti“ cijeli dvorac – rekao je Čačić.

Dodatan problem je, kako je župan naglasio, što za dva mjeseca istječe stečajna masa, pa se dvorac više neće ni čuvati: - Svi lopovi to znaju i pokrast će se sve! Možete li to vjerovati? Dva milijuna imamo u proračunu za dvorac, a ne možemo ga platiti – rekao je Čačić, dodavši kako iz „nepoznatog razloga“ netko nije Županiji upisao pravo prvokupa, što je sada riješeno...

Komentari