katastrofa

Foto - Župan najavio pomoć, stiže i ministrica: 'Prošao sam rat, ali ovo djeluje strašno, uništeno je...'

Objavljeno: 25.05.2022. 22:20

Zadnja izmjena: 26.05.2022. 02:18

Župan Anđeolko Stričak i ministrica poljoprivrede Marija Vučković danas ujutro od 8.30 sati započet će obilazak Općine Velike Bukovec, koja je snažno stradala u jučerašnjem nevremenu, praćenom tučom.

Područje općine župan je obišao već jučer poslijepodne u pratnji načelnika Franje Vrbanića, te poručio kako je oštećen doslovno svaki krov, plastenik, usjevi.

Razmjeri štete u Velikom Bukovcu

- Prošao sam Domovinski rat, nagledao se uništenih objekata, ali ovi uništeni plastenici djeluju strašno. Jedina sreća je da tada u njima nije bilo nikoga, jer bi u protivnom sada govorili o ozlijeđenima i mrtvima - rekao je Stričak i dodao:

- Općina Veliki Bukovec je poznata po cvjećarske proizvodnji, odnosno ovdje se proizvede 50 % hrvatskog cvijeća. Stoga možemo reći da je ovo nevrijeme uništilo pola hrvatske cvjećarske proizvodnje.

Županija najavila pomoć

Razmjeri štete u Velikom Bukovcu

U narednim danima općinsko povjerenstvo za procjenu štete od elementarnih nepogoda utvrđivati će štetu i dati prijedlog Varaždinskoj županiji da se proglasi elementarna nepogoda prouzročena tučom. Županija je još jučer poslijepodne obećala pomoć.

Nastradali su mnogi

Razmjeri štete u Velikom Bukovcu

Osim područja općine Veliki Bukovec, nastradili su i gradocvi Varaždin i Lepoglava, te općine: Bednja, Donja Voća, Maruševc, Cestice, Vinice, Petrijanca, te spomenuti Veliki i Mali Bukovec.

Komentari