Dobra vijest za učenike putnike

Županija osigurala besplatan prijevoz praktički za sve srednjoškolce u prvim danima nove školske godine

Objavljeno: 02.09.2016. 13:58

Zadnja izmjena: 02.09.2016. 15:19

Kako bi srednjoškolci mogli koristiti usluge prijevoza odmah na početku godine, Županija je na temelju odluke Vlade RH objavila načine na koje će učenici moći koristiti prijevoz.

-      Učenici koji koriste autobusni linijski prijevoz prijevoznika Autobusni prijevoz d.o.o. Varaždin u razdoblju od 5. do zaključno 15. rujna moći će navedeni prijevoz koristiti besplatno bez predočenja mjesečne vozne karte,

-      Učenici koji koriste željeznički prijevoz moći će u razdoblju od 5. do završno 7. rujna 2016. godine (uključujući i 7. rujan) koristiti prijevoz uz predočenje stare iskaznice K-18 uz jednu od pretplatnih karata od mjeseca lipnja, srpnja i kolovoza 2016. godine. Ako je nemaju ili ako su tek krenuli u prvi razred, onda mogu na blagajni željezničkog kolodvora  Varaždin, Ivanec ili Ludbreg kupiti novu iskaznicu K-18 po cijeni od 20,00 kuna. Učenik treba donijeti  fotografiju  vel. 3 x 3,5 cm,  uz ovjerenu potvrdu škole o upisu u šk. god. 2016./17.

Župan Varaždinske županije Predrag Štromar izrazio je zadovoljstvo što je nakon brojnih apela osiguran prijevoz srednjoškolaca i bezbrižan početak nove školske godine za roditelje učenika koji koriste prijevoz.

Drago mi je da je Vlada donijela Odluku o sufinanciranju prijevoza nakon naših brojnih apela i pritisaka. Sada nam je cilj bio učenicima u prvom tjednu nastave osigurati korištenje jeftinijeg prijevoza. - rekao je župan Štromar.

 

Komentari