85% bespovratnih sredstava

Županija ulaže dodatnih 12,8 milijuna kuna u zdravstvo, nova oprema za čak 50-ak liječnika

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 05.10.2017. 16:02

Zadnja izmjena: 05.10.2017. 16:08

Župan Varaždinske županije Radimir Čačić danas je u Vladi Republike Hrvatske s ministricom regionalnog razvoja i fondova EU Gabrijelom Žalac potpisao ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava u iznosu od gotovo 11 milijuna kuna za provedbu projekta „Poboljšanje pristupa primarnoj zdravstvenoj zaštiti u Varaždinskoj županiji“.

Ukupna vrijednost projekta je 12,8 milijuna kuna, a njegovom provedbom poboljšat će se i osuvremeniti oprema u ordinacijama primarne zdravstvene zaštite, njih čak 50-ak. Najviše, 3,5 milijuna kuna, pritom namijenjeno je nabavci opreme i edukaciji 19 liječnika opće prakse koncesionara i devet zaposlenika Doma zdravlja.

-  Činjenica je da se u posljednja tri mjeseca znatno ulaže u zdravstveni standard i ovo je uz početak radova u Općoj bolnici Varaždin te Odjelu za produženo liječenje u Novom Marofu dokaz da nam je ulaganje u zdravstvo među prioritetima – izjavio je župan Čačić nakon potpisivanja ugovora u Vladi RH.

Slijedi javna nabava i potpisivanje ugovora

Za ginekologe je, dodajmo, predviđeno 1,8 milijuna, za radiologiju 1,7 milijuna, a za dentalnu medicinu 839.000 kuna. Pedijatrima je namijeno 145 tisuća kuna, dok je za djelatnost fizikalne terapije predviđeno 65.000 kuna. Radit će se i zahvati na domovima zdravlja u obimu 4,2 milijuna kuna.

Sada predstoji postupak javne nabave za opremu, nakon čega će s liječnicima biti potpisani ugovori o pravima korištenja. Varaždinskoj županiji odobreno je dakle 85 posto sredstava, dok ostatak od 15 posto ulaže sama Županija.

- Podići će se kapaciteti koncesionara za pružanje novih usluga u skladu sa njihovim potrebama te provesti aktivnosti promicanja ravnopravnosti spolova i pristupačnosti za osobe s invaliditetom – poručili su iz Varaždinske županije.

Komentari