sjednica županijske skupštine

FOTO Čačić raspoložen za priču na aktualcu: 'Nikada nisam rekao da je Štromar nesposobni uhljeb...'

Objavljeno: 20.09.2017. 11:23

Zadnja izmjena: 20.09.2017. 11:25

Foto: Luka Šalamun

Na aktualnom satu 13 vijećnika iskoristilo je priliku da postave pitanja, od kojih je najveći dio bio upućen županu Čačiću. Vijećnike su najvećim dijelom zanimali komunalni problemi, ali i pitanja o dugu države prema Županiji i o tome je li Natalija Martinčević zaposlena u AZRI.

Župan Čačić je bio raspoložen za priču, pa ga je predsjednik Skupštine Alen Runac morao u par navrata opomenuti na vremensko ograničenje. Krešimir Horvat se zanimao za rješavanje problema u Domu zdravlja Ludbreg u kojemu zbog zagađenja lužinom već više od godinu dana nema pitke vode. 

- 350 tisuća kuna je potrebno, a to nije nesavladivo. Prošle godine nije bilo ništa predviđeno. Jedan dio proračuna je izdvojen za te namjene, čim se počne koristiti taj proračun, to će se realizirati. Molim dožupana da raspiše natječaj. - odgovorio je Čačić.

Nenada Koščaka je zanimalo zašto se namjesto ranije planiranog uvođenja od 100 megabita sada prihvaća smanjenje na svega 30 megabita. Isti je vijećnik postavio i pitanje otvaranja centra HRT-a u Varaždinu.

- O tome ću razgovarati s 5 župana Sjevera, obavijestit ćemo i premijera, ministre... to je tehnološko samoubojstvo, povratak u 19. stoljeće. - odgovorio je Čačić na pitanje o internetu, dok je za HRT-ov centar rekao kako je Županija omogućila prostor i čeka se akcija HRT-a.

- Naši tadašnji gradonačelnik i župan su rekli da tu ništa ne mogu učiniti - i centar je otišao u Međimurje. - rekao je između ostalog Čačić.

- Zašto se proračun za 2017. godinu nadovezuje na stavke iz 2016. Sami ste rekli da je Štromar nesposobni uhljeb, a sad se nadovezujete na njegov proračun? - pitao je Marijan Dominko

- Ne smije biti pravnog vakuuma, nije sve počelo s nama. Nikada nisam rekao da je Štroma nesposobni uhljeb, samo sam odobrio plakat "Lider ili nesposobni uhljeb". Hvala što mislite da sam ja lider! - odgovorio je Čačić.

Zlatan Mošmondor je postavio pitanje o zapošljavanju Natalije Martinčević u AZRI.

- Kad ona stigne obaviti poslove, kad je na svim konferencijama i primanjima? - upitao je Mošmondor, na što je Čačić odgovorio kako je najveći problem u našoj državi što - kako je rekao - jedni idu šumom, drugi drumom.

- Martinčević je tu radi koordinacije, a možete vidjeti i rezultate. Da ponovim svoju omiljenu kako je politika mjerljiva disciplina. - uzvratio je Čačić.

Dvoje je vijećnika postavilo pitanje o brzoj Podravskoj cesti od Varaždina do granice sa Slovenijom.

- Mogla je biti Podravska cesta, a sam tim ljudima rekao "Pa, vi me zajebavate!" To su neki koji nemaju pojma kako se gradi cesta. Moramo inzistirati da sve bude spremno, da pokušamo ući u ovu lisnicu sada. - odgovorio je Čačić, dodajući kako će uskoro o tome biti i sastanak 5 sjevernih župana u Bjelovaru.

Dubravku Biberdžić je zanimalo sadašnje stanje s dugovima države prema Županiji.

- Ministar Zdravko Marić mi je u više navrata molio da mu damo mogućnost da nam vrati novce - ljudi imaju višak budžeta - da prestanemo petljati. Čekamo proceduru, riješit će se, nadamo se, a s Marićem ćemo dogovoriti da čim to formalno prođe vrati novac koji su nam dužni. Mi se sada igramo mađioničara i žonglera. - elaborirao je Čačić.

- Ima li županija strategiju po pitanju zaštite od poplave? Kako se boriti protiv potoka bujičara? Oni su veći problem nego Bednja i Plitvica. - pitao je o aktualnom problemu Hrvoje Kovač.

- Mi smo na puno mjesta kao država zakazali, a na točci zaštite od voda nismo napravili ništa. Hrvatske vode stoje s projektima, zato sam tražio da me postave na mjesto potpredsjednika Upravnog vijeća. - odgovorio je Čačić.

 

Komentari