razvoj balonaštva

Županijska Turistička zajednica kupuje balon na vrući zrak - evo o čemu je riječ...

Objavljeno: 08.05.2018. 10:09

Zadnja izmjena: 08.05.2018. 10:19

Foto: Arhiva

Turistička zajednica Varaždinske županije jučer je otvorila postupak javne nabave za nabavku novog balona na vrući zrak putem financijskog leasinga, procijenjene vrijednosti 390.000 kuna plus PDV.

Riječ je o nabavci u sklopu projekta razvoja balonaštva u Varaždinskoj županiji kao turističke ponude, što je aktualni župan Čačić najavljivao još u izbornoj kampanji. Manje je, pak, poznato da je Čačić oko 2000-ih u Trakošćanu imao i školu balonaštva, a kako je svojedobno izjavio – cijelu Ameriku je preletio cepelinom.

„Planiramo svjetsko prvenstvou Varaždinu i Varaždinskoj županiji. Ovi prekrasni krajevi jako su zanimljivi za letenje, a imamo i strašnu prednost od 7000 metara slobodnog zračnog prostora. Tu veliku mogućnost naprosto moramo iskoristiti“, izjavio je prošle godine župan, kada se u društvu Tome Mikloušića – Tome Balona, tijekom Špancirfesta balonom uzdigao iznad bedema Starog grada.

Kako smo već ranije najavili, u sklopu istog županijskog projekta, čak pet balona spustit će se na centralno nogometno igralište u Novom Marofu povodom Dana grada,  prilikom čega će se i posjetitelji moći izdići iznad grada. Kako pak stoji u specifikacijama, balon na vrući zrak koji nabavlja Županija mora imati kapacitet tri osobe; biti na slaganje i pogodan za putovanja, te s dva pilotska plamena.

Komentari