ulaganje u cestovnu infrastrukturu

Župan Čačić u pratnji gradonačelnika Jenkača obišao prometnice u Oštricama i naselju Grani

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 27.09.2018. 15:42

Zadnja izmjena: 27.09.2018. 15:47

Župan Varaždinske županije Radimir Čačić obišao je u pratnji gradonačelnika Marofa Siniše Jenkača, ravnatelja ŽUC-a Tomislava Osonjačkog, predsjednika Upravnog vijeća Krešimira Horvata te posebne savjetnice Natalije Martinčević prometnice u Oštricama i naselju Grani.

Naime,  u Oštricama je izgrađen potporni zid i proširena cesta u blizini crkve, dok je u Grani obnovljena i proširena jedna od glavnih prometnica. Župan Radimir Čačić zadovoljan je izvedenim radovima te županijskim ulaganjima u cestovinu infrastrukturu.

- Moramo priznati kako je izgradnja potpornog zida, s obzirom na brdo uz samu prometnicu, bila nužna. Riječ je naime, o radovima vrijednim 218 tisuća kuna, a financiranje je izvršeno iz izvanrednih radova ŽUC-a – rekao je župan Čačić te dodao kako se u naselju Grana završava rekonstrukcija ceste i odvodnje, a vrijednost radova iznosi. 620 tisuća kuna.

- 75 posto sredstava osigurao je ŽUC, a 25 posto Grad Novi Marof. Dakle, na tome području dobro surađujemo. Uz sve to, imamo i gotovo milijun kuna financiranje prometnice Beletinec-Presečno. U ovoj godini to iznosi ukupno  1,8 milijuna kuna i to je za nas, za naše skromnije budžete, izuzetno značajan iznos, s obzirom na činjenicu da je ukupno 20 milijuna kuna namijenjeno svim izvanrednim radovima. To su, dakle, ozbiljni zahvati i ono što mi je posebno drago u cijeloj ovoj priči jest da u jednom od ova tri projekta imamo suradnju s Gradom Novim Marofom koji je osigurao sredstva za rekonstrukciju odvodnje i izgradnju nogostupa.- zaključio je župan.

I gradonačelnik Siniša Jenkač složio se s županom te je naglasio dobru suradnju s Županijom.

- Najveća ulaganja na našem području su na dionici Beletinec-Presečno, što je od velikog značaja za stanovnike Novog Marofa, Presečna i Beletinca, odnosno za sve one koji putuju prema Ivancu. Ova manja ulaganja po mjesnim odborima vrlo su važna na županijskim cestama gdje se uoči određena problematika. Završava se polako nogostup kroz Granu i tamo smo mi riješili kompletnu kanalizaciju, a normalan slijed je da se završi uređenje ceste, nogostupa, cestovne odvodnje i tu smo partneri sa ŽUC-om, nadopunjavamo se i sufinanciramo i zato sam jako zadovoljan – rekao je gradonačelnik Jenkač.

 

Komentari