uzbudljiva tehnologija za naše škole

Županijski dužnosnici se educirali o radu na BBC micro:bit računalima

Objavljeno: 02.05.2017. 13:33

Zadnja izmjena: 02.05.2017. 17:12

U Županijskoj palači u Varaždinu održana je edukacijska radionica programiranja na BBC micro:bit računalima za županijske dužnosnike i pročelnike.

Besplatna radionica je organizirana u sklopu Sporazuma o suradnji u provođenju projekta STEM kompetencije kojeg su potpisali župan Varaždinske županije Predrag Štromar i predsjednik Instituta za razvoj i inovativnost mladih Nenad Bakić.

Edukaciju je održao glavni edukator Instituta za razvoj i inovativnost mladih Vlado Lendvaj, a župan Štromar, njegov zamjenik Alen Kišić i pročelnici Upravnih odjela učili su programirati u programu JavaScript Blocks editor (PXT).

Župan Štromar tom je prilikom istaknuo kako je cilj pokazati da svi mogu programirati.

- Izrađivali smo i programirali jednostavne programe poput termometra, kockice i animiranih smajlića koje ovo mini računalo može prikazivati na svojim LED lampicama – rekao je župan Štromar dodavši kako slijedi edukacija svih profesora informatike koji predaju učenicima petih razreda osnovnih škola.

Uzbudljiva nova tehnologija za naše škole

Podsjetimo, Varaždinska županija će učenicima petih razreda osnovnih škola nabaviti mikro-računala BBC micro:bit, najsuvremeniji edukativni alat naročito pogodan za razvoj digitalne pismenosti i kreativnosti.

Inače, BBC micro:bit je uzbudljiva nova tehnologija koju su razvili BBC, Microsoft i drugi partneri upravo s ciljem masovne uključenosti u školama, ne samo u STEM području, nego i u dizajnu, umjetnosti i ostalim predmetima. STEM područje (Science, Technology, Engineering and Mathematics) je ključno, ne samo jer se u njemu nalazi većina najatraktivnijih zanimanja današnjice, nego i zato jer kompetencije iz njega postaju nezaobilazne u većinu drugih zanimanja, a i ključno je za razvijanje duha i karaktera.

Komentari