županijska skupština

Županijski HNS: Ovo su bili naši uvjeti koje je vladajuća stranka uvrstila u proračun

Objavljeno: 29.11.2022. 07:34

Zadnja izmjena: 29.11.2022. 07:38

Veća sredstva za poljoprivrednike, 20.000 eura za doktorske studije i 100.000 eura za obnovljive izvore energije, samo su dio dogovora s HDZ-om za podršku proračunu, poručuju iz županijskog HNS-a.

HNS pri tome i dalje inzistira na projektu integriranog prijevoza, zbog čega predloženi proračun predviđa i izradu studije za isti. Konkretno, radi se o jednoj karti za bilo koji oblik prijevoza na razini cijele županije, pojašnjava Krunoslav Lukačić, predsjednik županijskog HNS-a.

- Bitno je da djeca iz cijele županije imaju dostupnost sadržaja kao i ona djeca koja žive u Varaždinu i mogu se baviti izvannastavnim aktivnostima koje se ne održavaju u matičnim školama, a treba spomenuti i stariju generaciju koja ima povećanu potražnju za zdravstvenim uslugama, kao i sve one koji žele umjesto automobila zbog praktičnosti koristiti kvalitetniji javni prijevoz – kaže Lukačić.

'Sve probleme uzrokovali - bivši'

HNS-ovci izražavaju i kritiku prema bivšoj županijskoj vlasti glede ključnih projekata u župniji. Pritom HNS-ov županijski vijećnik Marijan Škvarić kaže sljedeće:

- Proteklih dana čuli smo kritike na prijedlog proračuna, a upravo su ti kritičari svojom lošom pripremom projekata uzrokovali puno problema u realizaciji projekata, a što uvelike utječe na ovogodišnji proračun, te sve nadolazeće, poput ovog za 2023. Projekte treba završiti, potencijalno se i zadužiti, a mi u HNS-u, nastupamo racionalno prema javnim sredstvima, pa upravo otud i naša podrška proračunu .

Komentari