osvrt

Predrag Štromar: 'Ovo je konačno rješenje bala koje neće ispazniti džepove građana'

Zahvaljujem se svim uključenim stranama, a posebice Vladi i premijeru Plenkoviću koji je pokazao razumijevanje za problem varaždinskog smeća, napisao je između ostaloga Štromar na Facebooku...
Objavljeno: 25.10.2023. 10:01

Zadnja izmjena: 25.10.2023. 10:12

Priopćenje HNS-a Varžadinske županije

ZBOGOM BALE

Čini se da se ovih dana ipak nazire svjetlo na kraju tunela.

Naime, nakon što je samo u posljednjih pet godina gradska vlast Varaždina za rješenje baliranog otpada planirala prvo kupiti MBO (2018.), zatim pokušala staviti van snage i ugovor iz 2008. i koncesiju iz 2013. (2019.), pokušala kroz „integralnu nagodbu“ spojiti ugovor iz 2008. i koncesiju iz 2013. (2020.), odustala od tog rješenja i okrenula se Programu sanacije lokacije Brezje iz 2019. godine kao zadnjem spasonosnom rješenju (2021.) te 2022. godine ponovno provela postupak javne nabave na kojem opet posao dobiva CE-ZA-R (kao i 2013.), samo ovog puta otpad ne ide na odlagalište, nego na obradu u MBO pogon (isti onaj zbog kojeg su Čehok i Patafta završili u istražnom zatvoru i kojeg je kasnije Patafta prodao CE-ZA-R-u) konačno dolazimo do rješenja problema, a koji neće isprazniti džepove građana našeg grada.

I ne, ne govorim ovdje o tehničkom rješenju odvoza bala, već o financiranju istog. Intenzivirao sam i poticao rješavanje ovog problema posljednje dvije godine kod koalicijskih partnera, pa će tako uskoro Vlada donijeti odluku o sufinanciranju odvoza bala iz Brezja i time trajno riješti ono što je već odavno trebalo biti riješeno!

Zahvaljujem se svim uključenim stranama, a posebice Vladi i premijeru Plenkoviću koji je pokazao razumijevanje za problem varaždinskog smeća.

Iako se sve ovo moglo riješiti još prije desetak godina da je bilo razumijevanja od strane koalicijskih partnera Kukuriku koalicije, ovog puta riješilo se bez obzira na to tko sjedi u kojoj fotelji jer građani Varaždina i Varaždinske županije to zaslužuju!

Varaždin će napokon prodisati!

Predrag Štromar, saborski zastupnik

Komentari