izdvojili smo glavne poruke

eTV - Gradska vlast o prvih 100 dana: Više je investitora nego prošli cijeli mandat i još šest ključnih poruka

Dok je protekla vlast prodala 5 zemljišta u zoni Brezje, ova je gradska vlast prodala tri i sljedeći tjedan ide natječaj za novih pet parcela, poručili su gradonačelnik i njegov zamjenik...

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 15.09.2021. 14:34

Zadnja izmjena: 15.09.2021. 15:59

Gradonačelnik Neven Bosilj i njegov zamjenik Miroslav Marković na današnjoj su konferenciji za medije govorili o prvih 100 dana upravljanja Gradom Varaždinom.

Izdvojili smo njihovih sedam glavnih poruka:

  • 'Od 8.lipnja Gradom se upravlja, a ne vlada' - Gradonačelnik Bosilj rekao je između ostalog kako se građane pita, a ne blokira, kako se projekti planiraju, a ne opstruiraju te da se problemi rješavaju, a ne opstruiraju.
  • 'Ponovno ćemo biti primjer'- "Naš cilj je ostao isti. Da okrenemo Grad na svim područjima i da omogućimo kvalitetan i sadržaja život svih naših stanovnika. Varaždin će ponovno biti primjer svim gradovima u Hrvatskoj", rekao je gradonačelnik Bosilj
  • Cilj do kraja godine - Kako poručuju, cilj do kraja godine je donijeti temeljne akte koji nedostaju, provesti reorganizaciju, pokrenuti projekte i projektiranje
  • Što je odrađeno u prvih 100 dana? Kako je istaknuto, riješen je problem komunalnog otpada, završena je rekonstrukcija Ulice Rudolfa Horvata, vraća se kategorizacija aerodroma, dogovoreno je vraćajne duga Areni Varaždin, promjenjen je sustav naplate parkiranja, riješen je status učitelja u produženom boravku, povećan je iznos stipendija za deficitarna zanimanja, u pripremi su projekti izgradnje Kulturnog centra u Gornjem Kućanu i dječjeg vrtića u Hraščici te osivanje Odbora za mlade.

  • 'Izvana uj, iznutra fuj'- Ovako dogradonačelnik Marković opisao bivšu gradsku vlast te pokazao fotografije dječjeg vrtića Aleja u Varaždinu gdje se izvana obnavljala fasada, dok su iznutra, kako je naveo Marković, toaleti u potpuno derutnom stanju.
  • 'Već sada smo prodali više nego Čehok cijeli mandat' - Kako navode Bosilj i Marković, dok je protekla vlast prodala 5 zemljišta u zoni Brezje, ova je gradska vlast prodala tri i sljedeći tjedan ide natječaj za novih pet parcela.
  • 'Čehokovci šalju inspekcije' - Prema riječima gradonačelnika Bosilja, bivša gradska vlast opstruira projekt servisne ceste u Brezju za koju je sama ishodila građevinsku dozvolu i provela javnu nabavu. - Sad kad mi rješavamo njihov projekt oni su nam poslali sve moguće inspekcije na lokaciju Brezje - rekao je Bosilj.

Komentari