kamerom po gradu

eTV ANKETA: Pitali smo Varaždince trebaju li djeca ranije otići od roditelja - poslušajte njihova mišljenja

Objavljeno: 04.06.2018. 14:26

Zadnja izmjena: 04.06.2018. 15:55

Foto: Luka Šalamun

Za Hrvate je vjerojatno zgražajuća vijest koja nam je došla iz Amerike gdje su roditelji odlučili tužiti vlastitog 30-godišnjeg sina koji se nije htio osamostaliti i otići iz roditeljskog doma. Svjesni smo da je između američkog i balkanskog mentaliteta ogromna razlika, no potaknuti tom viješću odlučili smo ipak pitati naše građane trebaju li djeca ranije otići iz roditeljskog doma? 

Naime, američki sud donio je odluku da 30-godišnji Michael Rotondo mora napustiti roditeljski dom iz kojeg su ga roditelji već nekoliko puta pokušali izbaciti. Roditelji su sina  mjesecima pokušavali natjerati da nađe posao i sudjeluje u kućanskim troškovima, ali očito bezuspješno pa je sudac naredio da se Michael iseli čime on nije bio nimalo zadovoljan i najavio da će se žaliti. 

Svjesni smo činjenice da je razlika između našeg i američkog mentaliteta i uvjeta života ogromna i da kod nas mladi imaju takozvanu 'produženu mladost' jer je nekolicina njih primorana živjeti u roditeljskom domu zbog nemogućnosti pronalaska posla ili pak plaće koja bi im osiguravala pristojan život izvan roditeljskog doma. S druge pak strane imamo situaciju gdje djeca svojevoljno ostaju živjeti s roditeljima zbog čiste komocije.

Upitali smo naše građane što misle o tom američkom slučaju i da li smatraju da se djeca trebaju što prije odseliti iz roditeljskog doma i započeti vlastiti život ili je u redu da što duže ostanu u suživotu s roditeljima. Poslušajte odgovore i razmišljanja Varaždinaca. 

 

Rezultati ankete

Trabaju li djeca ranije otići od roditelja?

Da

68%

Ne

32%

Komentari