je li nestao skupi tepih?

eTV - Avar o protoklarnim poklonima: Ovo vrijedi 10 tisuća eura, ali pozeri to ne znaju

Bivši dogradonačelnik Zlatan Avar danas je gradonačelnika Nevena Bosilja optužio da "laže", te ga zajedno s dogradonačelnikom Miroslavom Markovićem i Ivanom Obadićem nazvao ''trećerazrednim pozerima koji se samo prave da razumiju umjetnost i kulturu''...

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 13.12.2021. 18:29

Zadnja izmjena: 13.12.2021. 18:31

Vijećnik Platforme Budimo grad Ivan Obadić najprije je na jednoj od sjednica Gradskog vijeća tražio evidenciju protokolarnih poklona unazad 20 godina, a sada je prozvao bivšu gradsku vlast za nestanak vrijednog tepiha iz Kazahstana.

Na ovo se nadovezao i gradonačelnik Neven Bosilj te rekao kako osim što nije pronađen tepih, nije pronađen ni jedan drugi vrijedan protokolarni poklon gradskoj upravi, kao ni evidencija poklona.

Osvrćući se na njihove navode, bivši dogradonačelnik Zlatan Avar danas je gradonačelnika Nevena Bosilja optužio da "laže", te ga zajedno s dogradonačelnikom Miroslavom Markovićem i Ivanom Obadićem nazvao ''trećerazrednim pozerima koji se samo prave da razumiju umjetnost i kulturu''.

- Oni ne vide na ulazu u gradonačelnikov ured dvije lijepe grafike Marca Chagalla koje sam ja osobno kao protoklorani poklon donio iz Dresdena. One su bile poklon Varaždinu od našeg konzula i ako pogledate koji su to vrijednosti, neke premašuju i 10 tisuća eura. Ja im osobno mogu pokazati gdje to stoji, svakog dana gospoda ulaze i izlaze kraj njih. To je tragedija - odgovorio je Avar te dodao:

- Ja bih mogao zapitati slijednike komunističke partije, znači to su SDP i Budimo grad, gdje su recimo fotoalbumi svih onih gradonačelnika i tada vodećih kadrova grada do 90' godine. Bilo bi zanimljivo koga bi sve mogli vidjeti tamo.

Komentari