gurmanski štih

eTV - Tradicionalna kuhinja, vrhunske domaće i talijanske namirnice - posjetite varaždinski restoran Barococo

Osim proizvoda iz lokalnih OPG-ova, Lovaković dodaje kako određene namirnice dolaze i iz susjedne Italije kako bi posjetiteljima dočarali autohtonu notu talijanske kuhinje...
Objavljeno: 21.04.2024. 17:56

Zadnja izmjena: 21.04.2024. 17:56

Foto: Lidija Filipović

Restoran Barococo, smješten na adresi Kralja Petra Krešimira IV 12 u Varaždinu, nedavno je otvorio svoja vrata, a po čemu se izdvaja otkrili smo od vlasnika i šefa kuhinje, Alana Lovakovića. Lokacija je već dobro poznata svima, istaknuo je Lovaković, čim se spomene 'bivši Stari orah'.

Restoran se temelji na tradicionalnoj kuhinji, kako je Lovaković objasnio u intervjuu za eTV. Svoje namirnice nabavljaju iz lokalnih OPG-ova, pri čemu posebno ističu upotrebu grill-a na drveni ugljen, gdje se pripremaju inovacije za sve gurmane.

- Što se tiče ostalih stvari, tu imamo i svakodnevnu ponudu, domaće juhice, ne koristimo vegetu, nemamo pizze i nećemo ih ni imati. Svatko će pronaći nešto za sebe ovdje, definitivno sam siguran, od vrhunskih telećih čevapa, BBQ rebra, krilca, jadranske kozice, biftek, tatarski biftek, rib eye steakovi, T-bon steakovi... - istaknuo je. 

'Sirevi, tjestenine, maslac, maslinovo ulje - iz Italije'

Osim proizvoda iz lokalnih OPG-ova, Lovaković dodaje kako određene namirnice dolaze i iz susjedne Italije kako bi posjetiteljima dočarali autohtonu notu talijanske kuhinje. 

- Nabavljamo 90 posto toga iz Italije – Pecorino romano, tjestenine, grana padano, pa čak i maslac, maslinovo ulje. Tako da smo se tu totalno poistovijetili sa njihovom kuhinjom i radimo to na najbolji mogući način.

'Kvantiteta i kvaliteta opravdava cijenu'

Osim standardne ponude koju restoran ima na meniju, vikendom uvode i specijalne ponude, a nude i gablece tijekom tjedan. Svaki radni dan na dnevnom meniju nalaze se drugačija jela.

- Isključivo svježa priprema gableca, ništa ne stoji. Sve se radi na licu mjesta, osim tekućih stvari poput gulaša i slično što se mora raditi par sati unaprijed. Zasigurno bih napomenuo da kvantiteta i kvaliteta same porcije opravdava cijenu i zapravo naš restoran, što su mnogi potvrdili - rekao je. 

'Rezervirajte svoje mjesto na vrijeme'

Šef kuhinje dodaje kako su mnogi već prepoznali restoran i stavili ga na svoj popis omiljenih pa stoga ponekad nema slobodnih stolova.

- Nedjeljnji ručkovi, subote, petak... To smo popunjeni, tako da bi bilo pametno rezervirati već u srijedu jer u srijedu već nekad nema mjesta. Pozivamo sve gladne ljude, željne dobre hrane, da dođu u restoran Barococo. Vidimo se i dobar tek! – poručio je Lovaković za kraj.

 

 

Komentari