što se (ne) događa?

Batinić o pripajanju Ivkoma Varkomu: 'Proces ide? Procesa nema.'

Objavljeno: 15.03.2024. 08:47

Zadnja izmjena: 15.03.2024. 08:49

Foto: Arhiva

Jedan od najaktualnijih slučajeva kada je riječ o Varkomu jest pripajanje Ivkoma. Direktor Varkoma Bruno Ister u intervjuu za eTV kazao je kako se pripajanje provodi prema dogovorenom hodogramu. Međutim, gradonačelnik Ivanca Milorad Batinić tvrdi kako proces ne ide, točnije da procesa nema.

Gostujući u našoj emisiji nedavno Batinić je konkretno rekao: 

- Uprave su te koje moraju komunicirati vezano za pripajanje, tako definira zakon i uredba. Oni bi htjeli to, iako je gospodin Ister, što je isto malo čudno, na neke moje izjave rekao da je njima pripajanje samo smetnja, da njima Ivkom vode ne trebaju. Reci onda, ne treba i idemo zajedno u Ministarstvo. Proces ne ide. Procesa nema – rekao je.

'Glasao sam za Zakon, ne Uredbu'

Batinić se osvrnuo i na prozivke nekih saborskih zastupnika da je 'digao ruku' za taj zakon kad je bio saborski zastupnik, a sada je protiv.

- Temeljem zakona, za koji meni spotikavaju da sam digao ruke za njega, a sada se kao nešto bunim, Ivkom vode mogu imati svoje uslužno područje. Nema ograničenja. Uredba koju je donijela Vlada je naprosto izbrisala Ivkom vode, da nemaju svoje uslužno područje. To je kvaka. Imputiraju, kažu, glasao si za zakon, digao si ručicu, mislim da je tako bilo rečeno, a sad se buniš protiv. Ja sam digao ruku za Zakon, ali za Uredbu ne. Uredbu donosi Vlada, a ne Sabor. Moramo raščistiti neke stvari – kazao je.

Komentari