intervju

eTV: S karizmatičnim Davorom Bobićem popričali smo o sve većoj popularnosti Baroknih večeri, budžetu, sinagogi...

Povodom Varaždinskih baroknih večeri posjetili smo našeg najizvođenijeg hrvatskog skladatelja Davora Bobića, koji nas je dočekao, sasvim prigodno, u velikoj koncertnoj dvorani varaždinskog HNK...
Objavljeno: 27.09.2018. 19:42

Zadnja izmjena: 27.09.2018. 19:43

Foto: Viktor Hranić

Povodom Varaždinskih baroknih večeri posjetili smo našeg najizvođenijeg hrvatskog skladatelja Davora Bobića, koji nas je dočekao, sasvim prigodno, u velikoj koncertnoj dvorani varaždinskog HNK, koja se trenutno obnavlja i koja će, prema Bobićevim riječima, biti najljepša koncertna dvorana u Hrvatskoj. No, popričali smo i o mnogim drugim, njemu bliskim temama. 

Ovaj poznati varaždinski glazbeni umjetnik cijenjeni daleko izvan naših granica, ravnatelj Varaždinskih baroknih večeri, prodekan na Umjetničkoj akademiji u Osijeku i profesor odgovorio nam je na nekoliko pitanja, ali i otkrio neke planove, a imali smo čast prvi čuti njegovu novu skladbu, koja će biti prvi puta izvedena u Rusiji zbog čega ima tremu i prizna kako mu nije baš svejedno jer su svi Rusi odlični glazbenici. 

U ugodnom razgovoru i šetnji kroz živopisne prostorije varaždinskog HNK, Davor nam je govorio o značaju Baroknih večeri kojeg nismo uopće svjesni, budžetu i njegovoj velikoj želji da se sinagoga obnovi i namjeni za glazbene manifestacije. 

 

Komentari