REAKCIJA

eTV - Bosilj: Građani će, nažalost, platiti Batinićevu samovolju

"Izražavam žaljenje što je došlo do penalizacije Ivkoma i direktora, ali odgovornost je to Batinića koji je javno pozivao na nepoštovanje zakona i drugih propisa", kaže Bosilj...
Objavljeno: 26.07.2021. 16:35

Zadnja izmjena: 27.07.2021. 06:32

Foto: Luka Šalamun

Nakon što je danas gradonačelnik Grada Ivanca Milorad Batinić izjavio kako su se na njega vršili politički pritisci u vezi odbijanja otpada, oglasio se i varaždinski gradonačelnik Neven Bosilj.

Naime, kako stoji u priopćenju, Bosilj smatra da se Milorad Batinić oglušio na pokušaje dogovora za rješavanje otpada te da je zakonskom regulativom određeno da Jerovec mora preuzeti otpad. Nadodao je i kako se nada da će ubrzo i bez ikakvih tenzija krenuti prvi kamioni s otpadom prema Jerovcu. 

Gradonačelnik Bosilj izjavio je kako nije bilo govora o političkim i inim pritiscima. - Izražavam žaljenje što je došlo do penalizacije Ivkoma i direktora, ali odgovornost je to Batinića koji je javno pozivao na nepoštovanje zakona i drugih propisa. Drago mi je da pravna država funkcionira, a samovolja i politikanstvo nikako ne smiju biti opcija jer će u konačnici upravo iskorištavani i manipulirani građani platiti izrečene kazne.  - rekao je Bosilj te dodao kako ne stoje niti optužbe da građani trpe štetu zbog pada cijene zemljišta jer se kao i u svim drugim jedinicama lokalne samouprave plaća ekološka renta te gradonačelnik ima sredstava da obešteti građane.

Komentari