presica

eTV - Bosilj: Nikad se nije dogodilo da država nije raspisala izbore u siječnju

Kako je rekao gradonačelnik Neven Bosilj, nikad se unazad 10 godina nije dogodilo da Vlada nije donijela odluku o raspuštanju Gradskog vijeća u siječnju. 

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 03.02.2023. 10:39

Zadnja izmjena: 03.02.2023. 11:19

Foto: Luka Šalamun

"Apeliram na HDZ koji očito ima te poluge državne vlasti da ne dozvoli da građani Varaždina budu predugo taoci nekakvih njihovih igrica, izađimo na izbore, rekao je danas gradonačelnik Varaždina Neven Bosilj osvrnuvši se na činjenicu da država još nije raspisala izbore.

Kako je rekao, nikad se unazad 10 godina nije dogodilo da Vlada nije donijela odluku o raspuštanju Gradskog vijeća u siječnju. 

- Mi smo župana pozvali da surađuje, želimo dobre odnose sa Županijom, ali ovo ide u kontra smjeru. Želimo da se bale riješe zajednički i zato molimo i apeliramo da poduzmu sve oni koji mogu utjecati na Zagreb da što prije raspišu izbore, da se to što prije riješi i da svi zajedno sjednemo i da probamo naći zajednička rješenja - rečeno je na konferenciji za medije.

Kako je rekao Bosilj, vijeće se nije sazivalo jer nije htio Grad Varaždin dovesti u situaciju u kojoj je Zadar dok je s druge strane, kako je dodao, pokrenuo sve projekte koje je mogao.

- Vijećnici imaju jake alate u rukama, a to su amandmani. Oni mogu, kao što su to napravili u Zadru, prekrojiti cijeli proračun na način da je gotovo neprovediv i onda bismo imali jednogodišnju blokadu rada - zaključio je  Bosilj.

Kako je rečeno, SDP će na izbore izaći samostalno te će nositelj liste biti Neven Bosilj.

 

Komentari