nova aplikacija

eTV - Bosilj u utorak objavljuje sve isplate Grada i gradskih ustanova unatrag četiri godine

Grad Varaždin je danas pozvao građane da daju prijedloge o tome kako će se potrošiti novac namijenjen za male komunalne projekte, a najavio je i aplikaciju putem koje će građani u bilo kojem trenutku moći pregledati sve isplate iz gradske riznice...
Objavljeno: 15.10.2021. 15:20

Zadnja izmjena: 15.10.2021. 15:20

Foto: Luka Šalamun

Na današnjoj konferenciji za medije gradonačelnik Grada Varaždina je najavio kako će objaviti sve račune Grada i gradskih ustanova isplaćenih u posljednje četiri godine.

Grad Varaždin je danas pozvao građane da daju prijedloge o tome kako će se potrošiti novac namijenjen za male komunalne projekte, čime će moći sudjelovati u izradi prijedloga gradskog proračuna za 2022. godinu. Kako je danas najavio Bosilj, nadolazećeg utorka, 19. listopada, Grad Varaždin će također u rad pustiti aplikaciju putem koje će građani u bilo kojem trenutku moći pregledati sve isplate iz gradske riznice. Na taj će način biti vidljve sve isplate bruto plaća svih zaposlenika Grada Varaždina, kao i njegovih ustanova u zadnje četiri godine, odnosno, kako je rekao gradonačelnik Bosilj, građani će vidjeti na što se troše njihovi novci. U ponedjeljak će se provesti posljednje testiranje funkcionalnosti aplikacije, a ukoliko se pojavi eventualna greška u njenom radu, građani će moći prijaviti problem službi za korisnike. 

- Danas oko podneva smo već ispunili jedno obećanje, a to je sudjelovanje naših sugrađana u proračunu za 2022. godinu. Drugo obećanje ispunjavamo već početkom idućeg tjedna. Aplikacija je spremna, a zainteresirani građani će uz pomoć nje dobiti pregled svih računa u sklopu bivše gradske vlasti, kao i sadašnje. Nemamo što skrivati, želimo da svi građani znaju na što točno odlaze njihovi novci. Obećanje o transparentnosti, koje smo kao stranka dali prije izbora, ispunjavamo ovog utorka - rekao je Neven Bosilj.

Komentari