konferencija za medije

eTV - Bosilj: Pozivam župana da javno podrži rješenje bala, do kraja mjeseca očekujem odluke države

Bosilj je dodao kako je svojevremeno održana i presica na kojoj je sudjelovao i župan, a na kojoj je iznesena načelna suglasnost države...
Objavljeno: 09.06.2023. 11:12

Zadnja izmjena: 09.06.2023. 11:19

Foto: Boris Matijašec

Gradonačelnik Neven Bosilj i zamjenik Miroslav Marković održali su danas konferenciju za medije povodom dvije godine obnašanja vlasti u Varaždinu.

Kazali su kako bi presicu već održali, no rezultat na izborima morao se dokazivati na ustavnom sudu. Dobar dio presice posvetili su balama, pri čemu su istaknuli da do kraja mjeseca očekuju pozitivne odluke.

- Sve što smo do sada radili u vezi bala potpuno je koordinirano s Fondom i Ministarstvom gospodarstva. Očekujem da će tijekom lipnja biti donesene sve potrebne odluke, u Vladi, Fondu i Ministarstvu financija. Bale nisu i ne smiju biti politička tema. Pozivam župana i saborske zastupnike iz Varaždinske županije da sa svoje strane podrže ovaj jedini do sada zakoniti postupak rješeavanja bala koje već 18 godina stoje na ulasku u naš grad - rekao je gradonačelnik Neven Bosilj.

Bosilj je dodao kako je svojevremeno održana i presica na kojoj je sudjelovao i župan, a na kojoj je iznesena načelna suglasnost države.

- Nije se promijenilo ništa što bi negativno utjecalo na tu suglasnost. Bale nisu samo varaždinski problem, nego i županijski i hrvatski problem. Neki dan sam bio na diplomatskom druženju i vjerovali ili ne svi zanju za varaždinske bale i pitaju da li smo sada konačno došli do rješenja. Ja sam uvjeren da će se za koji dan ili tjedan to pokazati - zaključio je gradonačelnik, podsjećajući kako je za micanje bala proveden natjačaj u međuvremenu i odabran izvođač.

Komentari