presica o stanju

eTV - Bosilj najavio vanjsku reviziju: Čehok je svojevoljno uplaćivao manje za Arenu Varaždin

"Grad se pozivao na epidemiološke mjere, a privatni partner je smatrao da to nije valjani razlog" - rekao je zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković...

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 10.06.2021. 11:13

Zadnja izmjena: 10.06.2021. 12:42

Foto: Dino Možek/ Luka Šalamun

Grad Varaždin je od ožujka 2020. godine svojevoljno smanjio iznos zakupnine za Arenu koju je dužan plaćati - naveli su danas na konferenciji za medije gradonačelnik Neven Bosilj i zamjenik Miroslav Marković.

Predstavnici Grada upravo su ovo istaknuli kao najveći problem koji ih je zatekao. - Od 3,2 milijuna mi smo jednostrano kao Grad smanjili zakupninu na 2 milijuna kuna, a kao razlog je navedeno stanje s covidom. Grad se pozivao na epidemiološke mjere, a privatni partner je smatrao da to nije valjani razlog te je tražio da se nastavi plaćanje pune zakupnine - rekao je Marković i dodao kako zbog toga, zajedno sa zateznom kamatom koje obračunavala, nastao dug od 12 milijuna kuna.

Gradonačelnik Neven Bosilj je također naveo kako Komunalni odjel traži dodatnih 2,4 milijuna kuna kako bi se završili započeti projekti investicijskog održavanja prometnica. - U predizborno vrijeme se puno gradilo, ali se potrošio novac kojeg sada moramo nadoknaditi rebalansom proračuna - rekao je Bosilj.

Spomenute su i kreditne obveze Grada Varaždina koje iznose 139 milijuna kuna, a tablicu ukupnih zaduženje će, kako su rekli, objaviti na stranicama Grada. 

- Ja nisam zaista mislio trošiti gradske novce na vanjske revizore, ali od sljedećeg tjedna ću uzeti vanjsku revizorsku kuću da budemo svi sigurni kakvo je stanje, i ona vlast prije i mi koji smo sad došli obnašati vlast - rekao je Bosilj.

 

Komentari