doznajemo

eTV - Radnici ogradili bale, počele pripreme, evo tko dolazi u buduću Gospodarsku zonu

Objavljeno: 08.02.2024. 09:48

Zadnja izmjena: 08.02.2024. 09:49

Foto: Arhiva

Nakon što se sve bale maknu iz Brezja, na tom mjestu niknut će jedna od najvećih gospodarskih zona u Hrvatskoj, ističe gradonačelnik Varaždina Neven Bosilj.

Naime, objašnjava kako je novim zakonom o upravljanju nekretninama i državnom imovinom, grad Varaždin preuzeo je upravljanje na tom području, a planiraju i širenje s oko 69 hektara na 80 hektara. Bale se nalaze u srcu te zone, a njihovo micanje već čeka nekoliko investitora.

- Mi imamo primjer da švicarski investitor, Pario Systems, ima već građevinsku dozvolu više od pola godine, ali ne želi ništa početi i graditi tvornicu, zato jer su mu bale udaljene 300 . Kada mi počnemo odvoziti bale, oni će na primjer početi izgrađivati tu tvornicu. Imamo upita od pojedinih investitora i njihovih predstavnika iz Njemačke. Imamo čak i jedan veliki upit gdje se jedna velika kompanija interesira koliko nam je preostalo zemljišta i gdje bi oni možda kupili cjelokupno zemljište.

Kompletan projekt cijele zone već postoji, dodaje, te ima puno potencijala za razvoj zbog dobrog geostrateškog položaja, blizine autoceste i granica.

 

Komentari