za iduću godinu

eTV - Budimo grad uoči izglasavanja proračuna iznio ova četiri prijedloga

Objavljeno: 19.11.2021. 10:18

Zadnja izmjena: 19.11.2021. 10:26

Platforma Budimo grad danas je održala konferenciju za medije na kojoj su iznijeli svoje prijedloge za proračun Grada Varaždina za 2022. godinu.

Jedan od glavnih prijedloga platforme je da Grad Varaždin, s ciljem poticanja poduzetništva u Varaždinu, sufinancira sve sugrađane koji žele krenuti u poduzetništvo na način da im u prvoj godini u cijelosti refundira poreze i prireze, a da ih u drugoj godini Grad sufinancira s 50 posto. 

Također, Budimo grad predlaže da Grad Varaždin poduzetnicima smanji prireze za 2,5 postotna poena, tako da, kako su naveli, do kraja njihova mandata Grad s početkom iduće godine, smanji prirez porezu na dohodak s trenutnih 10 posto na 7,5 posto. 

Jednake cijene vrtića

Zatražili su i dežurstva u produženim boravcima za djecu, kao i izjednačavanje cijene društvenih i privatnih dječjih vrtića. - To će se odnositi i na prvo i na drugo i na svako sljedeće dijete. Radi što masovnijeg uključivanja predškolske i školske djece u dodatne sportske i obrazovne aktivnosti, od iduće školske godine uvest će se i voucheri temeljem kojih će roditelji za djecu ostvarivati povoljniju cijenu za sve izvanškolske aktivnosti - rekli su.

Igralište u Koblenzovoj 

Za sugrađane koji žive s druge strane Kučanske rampe, kako su rekli, žele osigurati sredstva za izgradnju velikog dječjeg igrališta u blizini Koblenzove ulice, a izgradit će se i međugeneracijski park za djecu i odrasle u Poljani Biškupečkoj.

Komentari