Odgovor

eTV - Budimo grad: Čehok ima vremena, pa neka podnese prijave koje misli da treba

Objavljeno: 19.01.2022. 17:27

Zadnja izmjena: 19.01.2022. 17:29

Foto: Fran Bijelić

Hrvoje Petrić iz Budimo grad danas se na konferenciji za medije osvrnuo na presicu Ivana Čehoka koji je Budimo grad pozvao da prijave gradonačelnika Nevena Bosilja zbog ''pogodovanja i zlouporabe položaja''.

Čehok je naime naveo kako je direkor Varkoma postavljen protuzakonito i traži Isterovu ostavku dok mu je Petrić odgovorio da ''podržava svaku takvu inicijativu kojom bi se istražile eventualne nezakonitosti''.

- Ja bih u svakom slučaju od njega očekivao kao od čovjeka koji je u saborskoj mirovini sa puno vremena i malo obaveza da sad na ovo sve što je utvrdio i našao da poduzme i daljnje korake i da pokrene postupke za koje smatra da bi se trebali pokrenuti - rekao je Petrić.

Osvrnuo se i na izjave predsjednika MO Poljana Biškupečka Franje Puškadije koji tvrdi kako je jedan od ''krivaca'' za ponovno skladištenje otpada u Poljani i Budimo grad.

- Meni je kao nekom tko prati njegov lik, rad i djelo vrlo jasno da on to ne bi znao pročitati, a kamoli napisati, ali trbuhozorac u ime Ivana Čehoka radi svoju nezahvalnu ulogu. Platforma Budimo grad nema nikakve utjecaje na ono što se radi u Čistoći, mi nismo nikakva paralelna struja, ne utječemo na rad uprave i direktora - rekao je Petrić između ostalog.

'Kazalište neka radi na svom ugledu'

Nadalje, odbacio je tvrdnju da su imali bilo kakav utjecaj na odabir kandidata za novog intendanta HNK, a za što su bili prozvali od strane Radimira Čačića.

- Nama je u interesu da se konačno dovede red u kazalište i da kazalište počne raditi na svom ugledu, na dobrobit građana ovog grada i da konačno imamo kazalište koje će se pokrivati ih svojih prihoda i od prodanih s više od pet posto - završio je Petrić.

Komentari