konferencija za medije

eTV - Budimo grad održao presicu: Jesu li ovi naši prijedlozi destruktivni?

Kako su rekli, prije oko dva tjedna su s gradskom upravom dogovarali stavke u proračunu koji su se odnosili prvenstveno na djecu i mlade. Između ostalog, tražili su smanjenje prireza za 5 postotnih poena, no dogovorom je postignuto smanjenje prireza za 2,5 posto. 
Objavljeno: 07.12.2021. 16:55

Zadnja izmjena: 08.12.2021. 12:37

Platforma Budimo grad danas je održala konferenciju za medije o aktualnostima u Gradu Varaždinu, pri čemu su se osvrnuli i na svoje, kako su naveli, neostvarene prijedloge.

Kako su rekli, prije oko dva tjedna su s gradskom upravom dogovarali stavke u proračunu koji su se odnosili prvenstveno na djecu i mlade. Između ostalog, tražili su smanjenje prireza za 5 postotnih poena, no dogovorom je postignuto smanjenje prireza za 2,5 posto pogodnije uz postupno smanjenje do kraja mandata. 

Drugi prijedlog bio je izjednačavanje cijene privatnih i društvenih dječjih vrtića, koje bi se odnosilo na svako dijete. Radi uključivanja predškolske i školske djece u dodatne sportske i kulturne aktivnosti, treći je prijedlog bio da se od iduće školske godine uvedu i voucheri temeljem kojih bi roditelji za djecu ostvarivali povoljniju cijenu za izvanškolske aktivnosti. 

- Od komunalnih prijedloga nismo imali ništa, samo izgradnju dvorane na istoku grada gdje nema nijedan sportski objekt već 50 godina. Građanima prepuštamo da vide jesu li naši zahtjevi bili destruktivni. Već sutra ćemo vidjeti kad Županijska uprava postavi svog ravnatelja iz redova svoje stranke na mjesto ravnatelja na čelo jedne ustanove jesmo li mi destruktivni ili nismo - rekao je Dražen Čelar. 

'Trebat će generacije'

Kako je rekla Dubravka Novak, trebat će još nekoliko generacija da se prihvati način kakav traže cijelo vrijeme. - Pritom mislimo na transparentnost, nenamještanje natječaja, poslova i svega ostaloga. Zato nismo odustali od toga, ali to je dio koji smo tražili u našim prvobitnim uvjetima. Nismo odustali od proračuna, ali on više nije zapisan, naprosto zato jer mislimo da ćemo se načekati da se promijeni takav način upravljanja Gradom. Naš dio proračuna zaista je dobar i mijenja kvalitetu života naših sugrađana. Imala sam potrebu još to reči - rekla je. 

Komentari