REAKCIJA

eTV - Budimo grad: Tražimo odgovornost gradskog službenika koji je rezultate mjerenja zraka držao u ladici

Kako dodaju, već su i za prošli proračun tražili postavljanje dviju mjernih stanica što je sada konačno i realizirano....

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 19.11.2021. 10:14

Zadnja izmjena: 19.11.2021. 10:15

Tražimo odgovornost službenika Grada Varaždina koji je više od pola godine u ladici držao rezultate mjerenja kvalitete zraka koje je na proljeće provedeno u Varaždinu - poručio je Budimo grad na današnjoj konferenciji za medije.

Rezultate ispitivanje je, kako dalje navode, Ivan Čehok želio iskoristiti u političke svrhe.

- Znakovito je da je mjerenje naručeno prije lokalnih izbora, a rezultati su dostavljeni neposredno prije održavanja prvog kruga. Očito je Ivan Čehok to ispitivanje želio iskoristiti u političke svrhe, no poražavajući rezultati to su mu onemogućili - navode iz Budimo grad.

Kako dodaju, već su i za prošli proračun tražili postavljanje dviju mjernih stanica što je sada konačno i realizirano.

- Stoga nam je osobito zadovoljstvo da gradski proračun za 2022. uključuje dvije odlično opremljene mjerne stanice. Osim toga, na poziv gradonačelnika Bosilja dali smo veći broj prijedloga i preinaka na nacrt proračuna koje smo dobro obrazložili, koji su usvojeni i uvršteni u proračun za iduću godinu - poručuju.

Podsjetimo, gradska vlast izvijestila je javnost kako je provjerom kakvoće zraka utvrđeno da je ona loša te je najavljeno postavljanje mjernih stanica širom Varaždina.

 

Komentari