komentar rezultata

Foto - Čačić: SDP sada ima i predsjednika vijeća, ali nema više alibija

Objavljeno: 16.04.2023. 22:47

Zadnja izmjena: 16.04.2023. 22:58

Radimir Čačić komentirao je rezultate izbora, riječima kako su Reformisti zadržali postotak glasova, ali su izgubili jednog vijećnika.

Čestitao je SDP-u i Nevenu Bosilju.

- Ono što je važno je taj svojevrstan referendum kojem smo svjedočili, u kojem su građani odlučili dati povjerenje gradonačelniku te šansu da u naredne dvije godine zaista nešto odradi.  Rezultati do sada nisu bili posebno vidljivi, ali niti Bosiljeva mogućnost da nešto napravi nije bila pretjerano velika jer je bilo takvo stanje u vijeću. Sada više nema alibija, obećanja koja su dana s ovakvom većinom treba i realizirati, sve dobro ćemo podržati, sve što ne bude ćemo osporiti ili glasati protiv.

Čačić je komentirao i svoju namjeru o preuzimanju funkcije predsjednika gradskog vijeća.

- Da je došlo do čiste većine u kojoj mi sudjelujemo na način da možemo nove projekte i novu dinamiku projekata prezentirati i stati iza toga, tada sam ja bio spreman preuzeti funkciju predsjednika vijeća. Sada to nije tako. Sva odgovornost je kao što je već rečeno od strane g. Bosilja na SDP-u. Oni će imati i gradonačelnika i predsjednika vijeća, prema tome nema nikakvog posebnog razloga da je u tome sudjelujem osobno - rekao je, dodajući kao je grad godinama bio "taoc pa i kriminalnih radnji".

Komentari