imenovanje brune istera

eTV - Čehok: Zašto je Habijan na strani SDP-ova direktora, a ne HDZ-ovih načelnika?

"Ako su se javili šefovi HDZ-a općina, ako su se javili načelnici, ne samo HDZ-a, nego i HNS-a i drugi nezavisni načelnici, što čeka gradski odbor HDZ-a?", kazao je danas Ivan Čehok...

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 19.01.2022. 11:56

Zadnja izmjena: 19.01.2022. 11:58

Nakon što je šesnaest članova Skupštine Varkoma potpisalo Inicijativu kojom traže da se preispita zakonitost imenovanja Brune Istera direktorom, danas se oglasio i Ivan Čehok navodeći kako Varkom čeka penalizacija ukoliko se dokaže da je Ister postavljen nezakonito.

  • eTV - Čehok: Čistoća priprema još jedno poskupljenje, zašto Damir Habijan šuti?, više ovdje.

Čehok je pritom zatražio da Ister ostavku podnese "iste sekunde", te da se nakon razrješenja Nadzornog odobra raspiše natječaj za novog direktora.

- Ova sad više nije igra Bosilja i njegovog stranačkog pijuna, ovo su preozbiljna pitanja za građane Varaždina. Umjesto da smo se pokorili zakonskim odbredbama, oni su izmislili neposredno stranačko postavljanje kandidata i prekršili zakon. Mi se izvrgavamo velikom riziku od penalizacije - rekao je između ostaloga danas Čehok.

Kako je dodao, i dalje mu nije jasno zašto se ne oglašava predsjednik varaždinskog HDZ-a Damir Habijan "koji je izgubio sve izbore do sada", kako je rekao.

- Ako su se javili šefovi HDZ-a općina, ako su se javili načelnici, ne samo HDZ-a, nego i HNS-a i drugi nezavisni načelnici, što čeka gradski odbor HDZ-a? Što čeka Budimo grad? Pa ovdje je u pitanju penalizacije iz Europe - rekao je Čehok i dodao kako je uvjeren da će Budimo grad prijaviti Bosilja zbog 'pogodovanja i zlouporabe položaja'.

'Zakonitost je već utvrđena'

Podsjetimo, direktor Varkoma Bruno Ister o inicijativi skupine načelnika i gradonačelnika, kao i usklađenju sa spominjanom Uredbom Vlade RH rekao nam je sljedeće: "Moje imenovanje je, kao što je već više puta rečeno, provedeno u skladu sa Zakonom o trgovačkim društvima, te ga je potvrdio i Trgovački sud, čime je izravno potvrđena i zakonitost mojeg imenovanja.

Komentari