KONFERENCIJA ZA MEDIJE

eTV - Čehok: Bosiljev govor o ostavci nije bio sarkazam, s objavom transkripta nemam veze

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 08.02.2023. 12:53

Zadnja izmjena: 08.02.2023. 12:58

Foto: Luka Šalamun

'Smiješno je uopće komentirati da bismo mi ili Stričak imali bilo kakve veze s transkriptima koji su objavljeni u Nacionalu', poručio je danas Ivan Čehok te je ovakve navode gradonačelnika Nevena Bosilja nazvao 'besmislenima'.

Što se konkretno tiče transkripata, Čehok je rekao kako nije znao da se prisluškivalo Brunu Istera. Dodaje kako će do tih transkripata pokušati doći jer je, kako kaže, uvjereni da tu ima 'svega i svačega'.

- Reći da ćeš dati ostavku nakon dvije godine, ne samo u transkriptu, nego što može potvrditi minimalno deset ljudi - od sportaša, poduzetnika, predsjednika mjesnih odbora kojima je Bosilj u lice govorio da mu to ne treba i da će dati ostavku nije sarkazam. To je obmanjivanje građana Varaždina, infantilna igra s Gradskim vijećem i gradskom vlašću - rekao je Čehok i njegovo ponašanje nazvao 'ogromnom groteskom'.

Prema njegovim riječima, Bosilju je samo stalo da se izabere Gradsko vijeće te da nakon toga on da ostavku.

- Iz transkripata je vidljiva i duboka podjela u SDP-u. S jedne strane imate Bosilja i Istera, a s druge strane Markovića i njegovu kliku. Ta podjela razara ovaj grad jer nisu složni ni jedinstveni nego su posvađani. To stvara jednu potpunu farsu oko vođenja ovoga grada - rekao je Čehok.

Komentari