o povećanju cijena

eTV - Čehok: Čistoća priprema još jedno poskupljenje, zašto Damir Habijan šuti?

Nova je vlast, podsjetimo, nedavno najavila povećanje cijene odvoza otpada, a kao razloge je između ostalog navela inflaciju od 7,1 posto, porast cijene goriva za kamione te 19-postotni porast plaća u Hrvatskoj...

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 14.01.2022. 11:46

Zadnja izmjena: 14.01.2022. 11:47

Foto: Luka Šalamun/ Fran Bijelić

'Do povećanja cijene usluge prikupljanja i zbrinjavanja otpada doći će zbog sumnjivih poslova oko eko rente i novih zapošljavanja u Čistoći', ustvrdio je danas Ivan Čehok na konferenciji za medije.

Nova je vlast, podsjetimo, nedavno najavila povećanje cijene odvoza otpada, a kao razloge je između ostalog navela inflaciju od 7,1 posto, porast cijene goriva za kamione te 19-postotni porast plaća u Hrvatskoj, ali i zakonske promjene. Čehok je danas ustvardio kako su svi ti razlozi ''laži i gluposti''  te kako će do kraja godine povećanje cijene biti i do 50 posto veće.

- Sada kad vi uzmete da mi preplaćujemo eko rentu Općini Davor 120 kuna po toni i uzmete da je Bosilj ugovorio 5 tisuća tona, to je vam je 600 tisuća tona štete koju plaća Čistoća. Uzmite plaću Avirovića, pa navodno da još novi direktor ima veću plaću nego prije, uzmite druge troškove i evo vam milijun kuna koliko će sada iznositi efekt povećanja cijena - rekao je Čehok i ustvrdio da povećanje cijena nema nikakvog smisla.

Uz to, Čehok tvrdi kako je gradska vlast, koja je u vrijeme njegovog mandata bila oporba uvjeravala građane kako je moguće moguće prodati plastiku i papir, a dolaskom na vlast to nisu napravili.

- Ovo nije jedino povećanje koje vas čeka, to je samo minimalna javna usluga, a nakon toga ide povećanje cijena za zbrinjavanje otpada. Mi ćemo do kraja godine imati još jedan udar, a to je 100 eura po toni za odlagalište, sve to skupa kad uzmete, doći će do povećanja od 50 posto - rekao je.

'Damir Habijan šuti'

"Buni se HDZ iz okolnih općina, ali varaždinski gradski HDZ kao da ne postoji. Oni jednu riječ nisu rekli o povećanju i poskupljenju. Ja ću vas podsjetiti da kada smo mi 2019. godine digli cijenu, da smo je u dogovoru s HDZ-om smanjili za šest mjeseci. Sada umjesto da prisile na smanjenje, njih uopće nema", rekao je Čehok, a u sličnom kontekstu prozvao je i Budimo grad.

Komentari