odgovor na prozivku

eTV - Čehok o smanjenim uplatama za Arenu i najavi vanjske revizije

Objavljeno: 10.06.2021. 12:33

Zadnja izmjena: 10.06.2021. 12:40

Foto: Dino Možek

Bivši gradonačelnik Ivan Čehok osvrnuo se na izjavu aktualnog gradonačelnika Nevena Bosilja kako je Grad Varaždin od početka epidemije svojevoljno smanjio uplatu za zakupninu Arene, čime je zajedno sa zateznim kamatama napravio dug od 12 milijuna kuna.

  • eTV - Bosilj najavio vanjsku reviziju: Čehok je svojevoljno uplaćivao manje za Arenu Varaždin, više ovdje.

Ivan Čehok smatra da će vanjska revizija financijskog stanja Grada Varaždina biti skupa i nepotrebna, dodajući kako je financijska dokumentacija uručena prilikom primopredaje ovlasti poptuno vjerodostojna te da su u njoj jasno navedene sve obaveze Grada.

- Već je 2014. godine upravo SDP-ova vlast zajedno s Habušem dobila analizu koja je pokazivala da postoji mogućnost smanjenja cijene obroka koja se plaća za JPP. Oni to tada nisu učinili. Kada je došlo do prvog lockdown-a, tumačili smo da cijena ne može biti ista kao prije zatvaranja dvorane. Na kraju smo došli do analize koja je pokazala kako je to ipak moguće napraviti. Smanjenje obroka moguće je izmjenom nekih stavki ugovora poput odustajanja od zamjene klima komora. Ne znam što bi se razlikovalo u toj reviziji u odnosu na našu analizu - rekao je Čehok.

Komentari