presica

eTV - Čehok: Namjerno su izazvali izbore, građane Varaždina lažu u lice!

Izbore je nazvao lošom političkom situacijom,  od koje je lošije jedino to što se neće ponovno birati gradonačelnika i njegovog zamjenika...
Objavljeno: 05.01.2023. 12:19

Zadnja izmjena: 05.01.2023. 13:11

Ivan Čehok je danas održao presicu na kojoj je krivcem za prijevremene izvore proglasio gradsku vlast i dio Budimo grada.

Izbore je nazvao lošom političkom situacijom,  od koje je lošije jedino to što se neće ponovno birati gradonačelnika i njegovog zamjenika.

- Oni nisu imali snage, kao što je recimo napravio gradonačelnik Splita Puljak, dati ostavku i raspustiti vijeće, nego su namjerno doveli do pada proračuna i raspuštanja vijeća kako bi mogli sebe zadržati i formirati novu većinu. Kad kažem namjerno, činjenica je da su jednom predložili proračun, nakon toga to više nisu htjeli, pa ni uz one uvjete koji su neki čimbenici u gradskom vijeću postavljali, prije svega da se makne zaduživanje za bale. Njihove ostavke ne možemo ni očekivati jer to nisu ljudi koji imaju toliko političkog poštenja da priznaju svoju pogrešku. To ne može biti odgovornost nas kao oporbe, jer mi nismo većina. Upozoravali smo da će do ovoga doći. Prve ćarke počele su brzo, pa se po potrebi uzimao HDZ ili Patafta. Na kraju je za proračun bila samo jedna trećina vijećnika – rekao je Čehok.

'Lažu vam u lice'

Presicu je održao u Ulici Vatroslava Lisinskog, uz poruku kako će raskopane ulice i zastoji u radovima biti česta slika ako se grad zaduži za bale u iznosu od 250 milijuna kuna.

- Građani Varaždina, Bosilj i Marković vam lažu u lice, moguće je i dalje bale zbrinuti po 1.030,00 kuna jer taj ugovor je i dalje na snazi. Mi se možemo ovako i onako suditi, mi možemo ne znam što napraviti pravnim putem, ali taj ugovor je i dalje na snazi. Prema tome, imamo u ovom trenutku dva ugovora i jedan natječaj, ovaj srednji ugovor od 1.030,00 kuna pri čemu Varkom vraća PDV je i dalje na snazi. Bilo kakvo zaduživanje grada da bi se bale riješile za 2.200,00 kuna je za nas neprihvatljivo. Grad Varaždin ne može izdržati kredit od 250 milijuna kuna - rekao je Čehok.

Komentari