etv studio

Čehokov vijećnik nahvalio SDP-ovca: 'Rekuperirao tvrtku, osigurao prihode, digao poduzeće...'

Objavljeno: 28.09.2022. 10:56

Zadnja izmjena: 28.09.2022. 12:45

Vijećnik Ivana Čehoka danas je pohvalio Alena Kišića, još uvijek člana SDP-a, koji je do prije godinu dana vodio gradsku tvrtku koja se između ostalog bavila projektiranjem solarnih elektrana.

Mario Lešina već je, naime, više puta kazao kako Centar kompetencije za obnovljive izvore energije nije trebalo gasiti, a sada nešto slično („što je Grad Varaždin imao“) pokreće Grad Zagreb.

- Za direktora je imenovan gospodin Kišić koji je u relativno kratkom roku od godinu dana rekuperirati to poduzeće, prikupiti nove narudžbe, osigurati vlastite prihode i digao je to na jednu malo višu razinu. Temeljna zamisao s tim poduzećem je bila da ono, s obzirom da je bilo u gradskom vlasništvu, bude servis građanima prije svega. Mi smo nekih pet ili šest stotina elektrana koje su bile subvencionirane od države po principu najbržeg prsta projektirali besplatno. Odnosno, troškove projektiranja je nadoknadio Grad Centru kompetencija. To je trebao biti jedan model po kojem bi se projektiralo za cijeli grad – kazao je danas u eTV studiju Mario Lešina.

Lešina je dodao kako ne želi ulaziti u spekulacije je li se time nkeome „pogodovalo“, no sada će taj dio posla (projektiranje solarnih elektrana) morati odraditi ili tvrtke na tržištu ili same uprave tvrtkih i ustanova. Tvrdi kako su referencije ugašene tvrtke vrijedile možda i 200 tisuća eura, budući da je radila za subjekte poput Američke ambasade i Ine.

Alen Kišić inače je bio protukandidat Ivanu Čehoku na izborima 2017. godine, s kojim se borio u drugom krugu, a Kišić je u bitku ušao s pozicije zamjenika župana, na koju je došao nakon karijere u Podravci. Kišić sada vodi tvrtku Zona Sjever, u međuvremenuse se priprema za obranu doktorata na FOI-ju, te se politički pasivizirao.

Komentari