presica

eTV - Čehokova lista: Bosilju se žuri na izbore da može povećati cijenu friškog otpada!

'Ako gradonačelnik nije uspio 35 dana predložiti novi proračun ni odluku o privremenom financiranju, čemu onda čuđenje da vlada u 20 dana nije reagirala', rekao je Čehok...
Objavljeno: 03.02.2023. 12:53

Zadnja izmjena: 03.02.2023. 13:43

NL Ivana Čehoka održala je danas konferenciju za medije na kojoj su poručili kako je ispod radara prošao stvarni razlog zašto se, prema njihovoj tvrdnji, Nevenu Bosilju žuri na izbore.

Evo što je, naime, kazao Ivan Čehok:

- Da svi građani Varaždina znaju zašto se Bosilju žuri s gradskim vijećem. On želi novo gradsko vijeće da može ponovno povećati građanima Varaždina friškog otpada, jer za razliku od 100 eura koliko smo do sad plaćali zbrinjavane otpada na deponiji u Općini Davor, Garešnici i Novoj Gradiškoj, sada vam je cijena po objavljenom natječaju Čistoće 200 eura, što znači da će to isto ići u MBO. Dakle, Bosilj ne samo da želi dati u MBO po 300 eura bale, nego želi i po 200 eura dati friški otpad

Čehok se osvrnuo i na konferenciju za medije gradskog SDP-a, koji je jutros Vladu optužio da odugovlači s izborima.

- Ako gradonačelnik nije uspio 35 dana predložiti novi proračun ni odluku o privremenom financiranju, čemu onda čuđenje da vlada u 20 dana nije reagirala - rekao je Čehok.

'Lešina: Upozoravao sam'

Dodao je kako je s druge strane gradonačelnik isplatio određene nagrade, pa pa tako i za zasluge na polju gospodarstva, a na što se konkretnije osvrnuo Mario Lešina.

- Od samog početka sam ja upozoravao na veliki nedostatak znanja i vještina, drugim riječima da ne znaju te da bi posljedice potencijalno mogle biti katastrofalne. Evo, godinu i pol dana je prošlo, te posljedice su više nego katastrofalne. I sad, opet se ide u farsu, na izbore, umjesto da i on da ostavku i da se ide na izbor kompletne gradske uprave. Rezultati će biti kakvi će biti, agonija će se produžiti još šest mjeseci, a rezultati će biti više nego katastrofalni - rekao je.

Između ostaloga, Lešina je ustvrdio kako su u rasulu sva gradska poduzeća, Tehnološki park dobivenu Varteksovu menzu nije priveo svrsi, zaustavio se projekt skloništa za životinje, itd.

Komentari