SLUČAJ OTPAD

eTV - Čehokova lista: 'Zbog ovoga što radi Bosilj, Bandić je završio u pritvoru'

Avar je usporedio postupanje gradonačelnika Nevena Bosilja s postupanjem pokojnog Milana Bandića zbog kojeg je završio u pritvoru u Aferi Agram.
Objavljeno: 08.07.2021. 10:52

Zadnja izmjena: 08.07.2021. 10:57

Foto: Luka Šalamun

Ne možemo prešutjeti kriminalne radnje - očekujemo da institucije krenu raditi svoj posao ili ćemo podnijeti kaznenu prijavu - rekao je na današnjoj konferenciji za medije Zlatan Avar.

  • Nastavlja se odvoz otpada! Bosilj: 'Ćorić je pokazao izvanredno razumijevanje!', više OVDJE.

Avar je naime usporedio postupanje gradonačelnika Nevena Bosilja s postupanjem pokojnog Milana Bandića zbog kojeg je završio u pritvoru u ''Aferi Agram''.

- On je javno izrekao da bi on kao direktor Čistoće predao otpad nekakvim privatnim tvrtkama, u ovom slučaju Univerzalu ili CIOSU. Ja sve podsjećam na aferu Agram i pokojnog Bandića kojega su priveli i kojeg je USKOK optužio zbog neprovođenja postupka javne nabave - rekao je Avar optužujući time Bosilja da javno radi pritisak na direktora Čistoće da ni on ne provede postupak javne nabave.

Avar sumnjivim smatra i prijedlog da se Sašu Avirovića, nekadašnjeg tehničkog direktora Čakoma imenuje v.d. direktorom Čistoće.

- On bi sad ''aklamacijom'', bez gradskog vijeća i natječaja trebao zamijeniti Skrozu - kazao je Avar.

Avar je nadalje prozvao i platformu Budimo grad kazavši da je Hrvoju Petriću možda u interesu da se Čistoća ugasi i raspiše natječaj za koncesiju. 

- Petrić je u vlasničkoj strukturi Saubermachera i još jedne tvrtke koja se bavi gospodarenjem otpada i kao što je to bila agenda SDP-a i tada Habuša da Čistoća preživi par mjeseci i prestane funkcionirati, to se i sad nastavlja. To se vidi iz izjava aktualnog gradonačelnika -rekao je Avar i dodao kako Budimo grad više ne organizira prosvjede i ne prijavljuje policiji, dok su bivšu gradsku vlast ''prijavljivali za sve i svašta''.

Zaključio je da trajno rješenje može donijeti samo Ministarstvo (odrediti deponij za Čistoću), a sada se samo, kako kaže, postavlja pitanje: zašto je Bosilj čekao mjesec dana na sastanak s ministrom i zašto Bosilj ne radi na uklanjanju postojećih 600 tona iz Poljane?

 

Komentari