donosimo detalje

eTV - Evo kolika će biti cijena kvadrata stana u novim zgradama kod Konzuma iza groblja u Varaždinu

Naime, u završnoj fazi je zahtjev za građevinsku dozvolu za prvu od šest zgradu s 25 do 30 stanova...
Objavljeno: 08.02.2024. 20:00

Zadnja izmjena: 09.02.2024. 10:39

Foto: Ilustracija/Prikaz POS zgrada kod Konzuma

Da su cijene novoizgrađenih stanova izuzetno porasle ističe i varaždinski gradonačelnik Neven Bosilj. Dodaje kako su POS naselja ključna, a izgradnja šest zgrada s oko 180 stanova kod Konzuma kod varaždinskog groblja omogućit će mladima da po nižoj cijeni kupe nekretninu.

Naime, u završnoj fazi je zahtjev za građevinsku dozvolu za prvu od šest zgradu s 25 do 30 stanova. Uskoro će se raspisati i natječaj za izvođača, a gradonačelnik očekuje kako će prva, od ukupno šest, zgrada biti završena do travnja 2025. godine.

- U dvije i pol godine na tom mjestu trebalo bi niknuti novo naselje kojim želimo mladim Varaždincima omogućiti da jeftinije kupe. Cijene stanova, novogradnje, u Varaždinu su otišle u nebo. Mi ćemo stanove prodavati po etalonskoj cijeni koju je propisao APN, a to je 1480 eura kvadrat. Odustali smo od daljnje gradnje u Hrašćici, ali završit ćemo tamo za dva mjeseca 12 stanova. Htjeli smo raditi u Hraščici još 12 stanova, ali smo dobili cijenu izgradnje takvu da bi nas kvadrat stana koštao otprilike 2000 eura i odustali smo od onih stanova u nizu - rekao je dodavši kako se kompletno prebaciju na lokaciju iza Konzuma. 

 

Komentari