evo kako je bilo

eTV - U Petrijancu potpisani ugovori o stipendiranju i blagoslovljeno novo vozilo DVD-a

Objavljeno: 26.11.2023. 14:06

Zadnja izmjena: 26.11.2023. 14:10

Foto: Boris Matijašec

Današnji dan u Petrijancu obilježila su dva velika događaja. Najprije su potpisani ugovori za stipendiranje učenika i studenata, a nakon toga blagosljeno je novo navalno vozilo DVD-a Petrijanec.

Kako je istaknuo načelnik Općine Petrijanec Željko Posavec, broj učenika i studenata se s godinama povećao u općini.

-Stipendije smo povećali za 30 posto, dakle za učenike na 35 eura mjesečno i stipendiju učenici dobivaju od 1. rujna do 30. lipnja. Ove godine smo potpisali ugovor za stipendiranje s 49 studenata, stipendiramo one studenate koji studiraju unutar Varaždinske županije, unutar Međimurske županije te izvan. Iznos stipendije ove godine za studente unutar Varaždinske županije je 45 eura, Međimurske 55 eura, a izvan, dakle Zagreb, Koprivnica i inozemstvo je 85 eura - pojasnio je. 

Potpuno novo navalno vozilo koje je sufinancirala Općina Petrijanec danas je nakon svete mise blagoslovio đakon Dominik Cestar. 

- Veseli nas da smo mogli kroz tri godine jednakim godišnjim anuitetima pomoći centralnom društvu DVD Petrijanec koji izlazi na sve intervencije Općine s 600 tisuća kuna, čime smo prije svega olakšali nabavku vozila. Vrijednost ovog vozila je 1,6 milijuna kuna i ja sam predložio u proračun još 200 tisuća kuna za 2024. godinu. Ovakva nabavka vozila je prva u povijesti DVD-a Petrijanec i Vatrogasne zajednice Općine Petrijanec. Neka novo vozilo služi više za godišnje skuštine i vježbe nego za požare - rekao je načelnik.

 

Komentari