Izgradili smo škole, a LJUDE?

VIDEO: Učenice se potukle i prije dva dana, najavljuju 'revanš', a mi se pitamo - TKO JE ZAKAZAO?!

Objavljeno: 07.04.2016. 19:09

Zadnja izmjena: 07.04.2016. 19:48

Foto: Čitatelj

Preplatite se na Youtube kanal eVaraždina i pratite najnovije video vijesti klikom ovdje.

Otkako je eVaraždin danas poslijepodne objavio snimku organizirane tučnjave petero učenica Srednje strukovne škole Varaždin, ne jenjavaju reakcije zgrožene javnosti ne samo u varaždinskom kraju nego i u cijeloj Hrvatskoj.

No, kako u međuvremenu doznajemo, današnja tučnjava djevojaka nije bila jedina, jer koliko je zasada poznato, do sličnog incidenta došlo je i ovog utorka, 5. travnja, kada su se također na Starom gradu potukle dvije djevojke, čemu svjedoči i snimka koju su nam poslali čitatelji.

Prizor je prema svjedočenju naše čitateljice bio doista nehuman:

- Na kraju je jedna od djevojaka ostala bez velikog dijela kose koje joj je druga isčupala i sa podrapanom majcom te su svi, na njezinu sramotu, gledali kako leži na podu sva raščupana i u grudnjaku. Ljudi su joj se onda smijali i govorili joj pogrdne riječi - kaže.

No to nije bilo sve:

- Nakon toga se njezina prijateljica razljutila i potukla s prijateljicom od ove "druge" te je na kraju sve loše zavrsilo dolaskom policije. Djevojke su se nakon toga dana dogovorile za ponovnu tučnjavu koja bi se trebala održati sutra (u petak, nap.), ali čini se da su radi današnjih okolnosti odustale - svjedoči čitateljica dobro upoznata s cijelom situacijom.

>>VIDEO: Djevojke se organizirano potukle na Starom gradu, skupina od najmanje 50-ak djece navijala!

"Ajde, kurvo!"

„Ajde, kruvo!“ viču djevojke navijajući svaka za svoju stranu na snimci koju objavljujemo, a nekolicina momaka cijeli prizor snima mobitelima. Oko svega se povela i rasprava na Facebooku, a spomenuto koincidira i s raspravom koja se općenito vodi u posljednjih mjesec dana potaknuta ukidanjem subvencioniranja sredstava za JPP.

Jesmo li sredina koja njeguje znanje i izvrsnost?! Izgradili smo škole, a jesmo li - ljude?! Naime, veći problem od toga što se potuklo nekoliko djevojaka je činjenica da je najmanje 50 učenika stajalo sa strane i – navijalo?! Pa, tko je sve onda u cijelom slučaju zakazao? Brojni komentari stigli su na naš Facebook profil i službene adrese...

Od onih koji cijeli slučaj shvaćaju kao šalu pa kažu: "Ni prvi ni zadnji put!" ili "U prvim redovima s kokicama!"; ili čak „Napokon su poznate i slavne!“, do krajnje ozbiljnih poput komentara koji kaže: "Nije prvi put. Stalno se tuku u skejt parku i to baš cure. Gore su od dečki kad se napiju...“


>>Evo kako incident tučnjave učenica Srednje strukovne škole Varaždin komentira ravnatelj Dražen Košćak

"Grad propada u svakom smislu"

Nova tučnjava tako je već bila "zakazana“, kako nas obavještavaju naši čitatelji, za ovaj petak, s čime je u svezi i jedan od komentara ostavljen na našem Facebooku: "Da, nažalost sve češće se tuku, a pogotovo petkom nakon škole kada nose pune vrećice alkoloha. Policija dođe prekasno!“.

- Toliko o "stop nasilju u školama"! Najžalosnije je od svega, što je 50-ak školaraca "navijalo" umjesto da su reagirali i razdvojili ih. Jako žalosno! – kaže jedna naša čitateljica, dok se druga pita "gdje je tu policija".

Neki čitatelji za sve optužuju i politiku, a neki čak smatraju da je upravo ovaj incident primjer da Varaždin "propada u svakom smislu": - Župane, to je vaša kulturna ponuda mladih. Uvjeravali ste nas da mladi u Varaždinu pohađaju nastavu zbog kazališta i kino predstava... Sramotno!

"Lijepa reklama za školu... O moj grade, želio si biti prijestolnicom KULTURE?!!!!“, također su neki od komentara. Kako bilo, ovo je incident o kojem trebaju raspravljati sociolozi i psiholozi. Ponavljamo, veći problem od toga što se tuklo nekoliko djevojaka jest činjenica, da su gotovo dva puna razreda sa strane navijala...

Eh, naš grade i županijo - cijela... Što drugo reći!

Komentari