Pred početkom rada

eTV - Obišli smo Objedinjeni hitni bolnički prijem, evo kako izgleda

Objavljeno: 01.03.2023. 11:08

Zadnja izmjena: 04.04.2023. 09:14

Župan Anđelko Stričak danas je zajedno s ravnateljem Opće bolnice Varaždin Damirom Poljakom obišao novoizgrađeni objekt Objedinjenog hitnog bolničkog prijema.

Sam je Objedinjeni hitni bolnički prijem izgrađen u sklopu EU projekta "Uspostava objedinjenog hitnog bolničkog prijema u Općoj bolnici Varaždin", dok je vrijednost projekta 3,1 milijun eura. Budući da je pri kraju postavljanje medicinske i druge opreme, a Županijska skupština je jučer donijela odluku o proširenju djelatnosti Bolnice, objedinjeni hitni bolnički prijem uskoro će početi s radom.

- U ovom Objedinjenom bolničkom prijemu nalazit će se ambulante hitnih prijema, službe za interne bolesti, službe za kirurške bolesti, Odjela za neurologiju, Odjela za otorinolaringologiju, Odjela za urologiju i Odjela za oftalmologiju i oftalmometriju. Naravno trebamo dobiti suglasnost Ministarstva zdravstva za registraciju nove djelatnosti, a to je djelatnost Objedinjenog hitnog bolničkog prijema dnevne bolnice i jednodnevne kirurgije - rekao je Poljak.

Specijalizacija doktora

Župan Stričak dodao je kako su ovo jedna od najznačajnih u zdravstvu Varaždinske županije.

- Vidimo izgrađene i moderno opremljene prostore OHBP-a, koje ćemo uskoro i službeno otvoriti, kao i objekt dnevnih bolnica i jednodnevne kirurgije. Otvaranjem OHBP-a bit će promijenjen način rada bolnice. U sljedeća tri mjeseca će početi radovi na izgradnji Centralnog operacijskog bloka. Međutim, najvažnije je da trenutno u svim zdravstvenim ustanovama na specijalizacijama imamo 146 mladih liječnika, od kojih njih 115 u Općoj bolnici Varaždin. Uz to ćemo ove godine na specijalizacije uputiti još 54 doktora medicine, od kojih njih 34 za Opću bolnicu Varaždin - najavio je Stričak.

Komentari