nova atrakcija u gradu

eTV: Varaždin dobiva svoj Escape Room - prvi smo zavirili u tu strašnu i misterioznu vještičju sobu!

Od ponedjeljka će Varaždin postati bogatiji za jednu novu i pomalo zastrašujuću avanturu - otvara se prvi i jedini Escape Room u gradu...
Objavljeno: 24.08.2018. 17:08

Zadnja izmjena: 24.08.2018. 21:02

Foto: Luka Šalamun

Od ponedjeljka će Varaždin postati bogatiji za jednu novu i pomalo zastrašujuću avanturu - otvara se prvi i jedini Escape Room u gradu, tajanstvena vještičja soba prepuna misterioznih zadataka iz koje možete pobjeći samo ako ih sve uspješno riješite. Bili smo prvi koji smo zavirili unutra i popričali s varaždinskom vješticom Zrinkom. Ova igra primjer je kako se bogata varaždinska prošlost sa svojim coprnicama može iskoristiti u turističku i zabavnu svrhu. Usudite se zaviriti! 

Escape Room pod nazivom 'Garestinska vještica' nalazi se na Franjevačkom trgu 17, a radi se o avanturi u kojoj su igrači zatvoreni u misterioznu jezivu sobu i imaju ograničeno vrijeme od 60 minuta za riješiti zagonetke, dešifrirati kodove, otključati lokote i ispuniti zadanu misiju. Igra je prepuna adrenalina, napetosti i uzbuđenja, a uz sve navedeno, igrači uspješnim rješavanjem zagonetki imaju zadatak poništiti kletvu i spasiti Varaždin. 

Naime, priča je temeljena na varaždinskim legendama o progonima vještica tijekom srednjeg vijeka i zloj Garestinskoj vještici koja je bacila kletvu na Varaždin te poznatim povijesnim činjenicama o velikom požaru koji je zadesio grad 1776. godine. Više o svemu saznajte u eTV-u koji vam donosimo. 

 

Komentari