potpisan ugovor

eTV - 23 milijuna eura za 6,34 kilometara ceste koja će povezati Varaždin i Čakovec, stigao i Butković

Objavljeno: 27.06.2024. 13:00

Zadnja izmjena: 27.06.2024. 13:01

Foto: Boris Matijašec

U zgradi Općine Nedelišće danas je potpisan ugovor između Hrvatski cesta i Zajednice ponuditelja Tegra i Pomgrad o izgradnji Obilaznice Nedelišća i Pušćina u duljini od 6,34 kilometara.

Kako je tom prilikom rekao načelnik Općine Nedelišće Nikola Novak, nakon deset mjeseci od raspisivanja javne nabave došlo je do potpisivanja ugovora.

- Obilaznica je izrazito bitna za našu općinu jer ponekad dnevno prođe i 20 tisuća vozila po ovoj državnoj cesti D3. Ono što je bitno spomenuti jest da prema procjenama će se promet smanjiti za više od 50 posto jer se radi o tranzitnom prometu. Kad se promet izmjesti iz naseljenih mjesta to će sigurno dovesti i do kvalitetnijeg života naših stanovnika, ali i do veće sigurnosti u prometu - kazao je. 

'22,7 milijuna eura'

Predsjednik Uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić kao jedan od potpisnika ugovora također je naglasio važnost i vrijednost cijelog projekta. 

- Vrijednost projekta je 22,7 milijuna eura. Rok za izgradnju je dvije godine. Imamo respektabilnog domaćeg izvođača, Tergu i Pomgrad, što nam daje garanciju i jamstvo da će dati sve od sebe da se projekt završi u roku - istaknuo je.

'Ponosan sam, hvala'

Međimurski župan Matija Posavec istaknuo je kako je prometna infrastruktura osnovni preduvjet za razvoj.

- Doista sam ponosan na ovaj dan jer smo često načelnici i ja razgovarali s ravnateljicom našeg ŽUC-a. Koliko izrečenih riječi, pritisaka, lobiranja, radosti, tuge i živaca potrošenih na ovaj projekt da bismo danas svi zajedno bili ponosni i rekli hvala. Konačno se kreće u projekt koji nije samo projekt u prometnoj infrastrukturu nego projekt koji prati dinamiku razvoja Međimurja i način života - naglasio je. 

'Velika stvar za općinu i ovaj kraj'

Svečanosti potpisivanja ovog ugovora prisustvovao je i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković.

- Nekoliko puta smo razgovarali u proteklo vrijeme da je ovo velika stvar za ovu općinu i ovaj kraj jer postojeća cesta D3 sa velikim prometom i tranzitom koji prolazi svaki dan između Čakovca i Varaždina predstavlja i u sigurnosnom smislu veliki rizik. Ljudi koji ovdje žive uz tu cestu i sama Općina se ne može razvijati uz tako okruženje. U tom smislu je bilo potrebno napraviti projekt nove obilaznice - rekao je. 

Komentari