poduzetnički inukabtor u ivancu

eTV: Ministar Marić posjetio ivanečki Varteks: 'Grad će dobiti ovaj prostor i ovdje će opet biti života!'

Ivanec je posjetio ministar državne imovine Goran Marić koji je s gradonačelnikom Ivanca Miloradom Batinićem obišao objekt nekadašnjeg industrijskog pogona Varteksa
Objavljeno: 27.08.2018. 16:15

Zadnja izmjena: 28.08.2018. 10:51

Foto: Luka Šalamun

Ivanec je posjetio ministar državne imovine Goran Marić koji je s gradonačelnikom Ivanca Miloradom Batinićem obišao objekt nekadašnjeg industrijskog pogona Varteksa d.d. u Ivancu koji bi u skorije vrijeme trebao postati proizvodno - poslovni inkubator. 

Marićev posjet vezan je uz zahtjev za darovanjem nekretnina u vlasništvu RH koji je Grad Ivanec uputio Ministarstvu državne imovine. Konkretno, Grad Ivanec je resornom ministarstvu uputio zahtjev za darovanje objekta nekadašnjeg industrijskog pogona Varteksa d.d. u Ivancu. U tom kontekstu su ministar Marić i gradonačelnik Batinić sa suradnicima obišli pogon i navedene nekretnine. 

- Ovaj objekat je od 2014. godine napušten i neuređivan. Intencija Grada je da se ovdje otvori inkubator za poslovno-proizvodnu namjenu. Prije svega prethodi procjena stanja i ulaganja u objekt, a nakon toga će se definirati koje djelatnosti će biti tu - rekao je Batinić.

Prema riječima ministra Marića, prethodnih godina država nije bila baš susretljiva po pitanju ustupanja svoje imovine jedinicama lokalne samouprave, no kako kaže, on je u godinu dana postpisao čak 1400 odluka o davanju državnih nekretnina na korištenje jedinicama lokalne samouprave, a tu je i Grad Ivanec.

- Grad će dobiti ovaj prostor i ovdje će biti života. Za godinu dana taj prostor će izgledati sasvim drugačije. Smatram da imovina treba služiti onima koji uz nju žive i nadam se da će mladi vidjeti interes za ostanak u ovom kraju i, općenito u Hrvatskoj - potvrdio je Marić

 

 

 

Komentari