konferencija za medije

eTV - Kreću upisi u srednje škole - prošle godine samo šestero učenika nije nastavilo obrazovanje

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 11.06.2021. 10:23

Zadnja izmjena: 11.06.2021. 11:31

Foto: Dino Možek

Osnovnu školu u Varaždinskoj županiji završava 1713 učenika, a srednje škole kojima je osnivač Varaždinska županije ove godine imaju 1900 upisnih mjesta.

Na današnjoj konferenciji za medije o upisima u srednje škole govorili su zamjenica župana Silvija Zagorec i pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport dr. sc. Miroslav Huđek koji su istaknuli neke zanimljivosti o učenicima i upisima.

Na temelju brojaka iz prošle godine, samo šestero učenika iz naše županije nije nastavilo obrazovanje nakon osnovne škole, odnosno, srednju školu je upisalo 99,65 posto učenika. Od svih koji nastavljaju školovanje, njih 98,4 posto svoje obrazovanje nastavljaju na području Varaždinske županije, istaknuto je na presici.

-  Ukupno u ovoj školskoj godini imamo 769 učenika iz drugih županija i oni dolaze iz 17 županija - rekao je pročelnik Huđek i dodao kako su za te učenike najpopularnije Elektrostrojarska, Rudarska škola i Medicinska škola.

- Nažalost, zbog epidemiološke situacije nismo bili u mogućnosti organizirati tradicionalnu kampanju za upis učenika, ali vjerujemo da će digitalna brošura učenicima koji su na životnoj prekretnici barem malo olakšati odabir. Brošura je u dogovoru sa školama objavljena na internetskim stranicama osnovnih i srednjih škola i dostavljena svakom učeniku 8. razreda elektroničkim putem. Uvjerena sam da će, kao i dosad, upisi odlično proći jer već tradicionalno upisujemo više od 10 posto učenika iz drugih dijelova Hrvatske koji dolaze u naše škole zato što su najbolje i pružaju vrhunsko obrazovanje – kazala je zamjenica Zagorec.

 

 

 

Komentari