umjetnost na dravi

eTV - Gradonačelnik Neven Bosilj otvorio 'RezervArt fest': 'Varaždinci, dođite i dovedite djecu!'

Dojmovi su odlični. Ovdje se nalazi jedna umjetnička kolonija koja živi tijekom cijele godine, rekao je gradonačelnik...
Objavljeno: 05.09.2021. 19:38

Zadnja izmjena: 05.09.2021. 19:52

Foto: Dino Možek

Gradonačelnik Neven Bosilj u nedjelju poslijepodne službeno je otvorio "RezervArt fest", koji se od 1. rujna odvija u jedinstvenom "rezervatu" umjetnosti na varaždinskoj Dravi.

Naglasio je to i varaždinski gradonačelnik.

- Dojmovi su odlični. Ovdje se nalazi jedna umjetnička kolonija koja živi tijekom cijele godine. Ovih prvih četrnaest dana u rujnu organizirali su festival,  za koji bi bilo zaista šteta da Varaždinci ne dođu. Najmlađe neka dovedu roditelji, neka vide što se sve može napraviti u umjetnosti - rekao je Neven Bosilj.

Govorila je i Paula Lamed'or, predsjednica udruge "Rezervart".

- Posjetiteljima nudimo cijelu priču o umjetnosti: od njezina nastanka do plasmana na tržište. Najzanimljivije su one radionice u kojoj posjetitelji mogu napraviti nešto sami za sebe, a namijenjene su i djeci i roditeljima - rekla je Paula.

Otvorenju festivala nazočio je i direktor Varkoma d.d. Željko Bunić, koji je prepoznao i podržao inicijalnu ideju "RezervArta" koja je gradu već donijela najveći spomenik Nikole Tesle na svijetu. Ne treba ni sumnjati da će mu donijeti još mnogo toga.

Komentari