od 17.- 29. rujna

eTV - Najavljene Varaždinske barokne večeri, otvorenje u petak u katedrali

Objavljeno: 13.09.2021. 13:18

Zadnja izmjena: 15.09.2021. 10:44

Foto: Dino Možek/ Arhiva

Ovogodišnje Varaždinske barokne večeri održat će se od 17.- 29. rujna, a organizatori, kao i predstavnici Grada Varaždina i Varaždinske županije manifestaciju su najavili na konferenciji za medije.

Svečano otvaranje Baroknih večeri održat će se u petak, 17. rujna u katedrali, dok cijelokupan program možete pogledati OVDJE.

Inače, Varaždinske barokne večeri koje će se ove godine održati u svom 51. izdanju, ponovno će ponijeti EFFE Label-europsku oznaku izvrsnih umjetničkih festivala. Ove godine ta se oznaka dodjeljuje festivalima koji su pokazali "otpornost, inventivnost i snažnu volju da budu otvoreni za umjetnike i publiku" u vrijeme pandemije. Europska asocijacija festivala (European Festivals Association) koja dodjeljuje EFFE label ove je godine prikupila 50 nominacija i umjetničkih priča, a Varaždinske barokne večeri posebno su pohvaljene što su u vrijeme pandemije uspjele održati festivalska događanja i zadržati polustoljetnu glazbenu tradiciju u hrvatskoj kontinentalnoj baroknoj prijestolnici.

 

Komentari