presica uoči skupštine

eTV - HDZ odbacio dva zvučna Čačićeva projekta. Poručuju da će oni radije ulagati u obrazovanje

Premda Goran Kaniški, ni itko drugi od prisutnih, ni u jednom trenutku nije izrijekom spomenuo bivšu vlast - riječ je o zvučnim projektima, zbog čega njihovo stavljanje u prvi plan ni u kom slučaju ne može biti slučajnost...

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 21.09.2021. 09:34

Zadnja izmjena: 21.09.2021. 10:30

Nova županijska vlast odustala je od prekrivanja atrija županijske palače, poznatog projekta bivše županijske vlasti, te uštedjela na  dekorativnom osvijetljenju vodotornja. Ušeđena sredstva, kako su danas poručili, žele uložiti u obrazovanje i zdravstvo.

Riječi su to Gorana Kaniškog, predsjednika Kluba vijećnika HDZ-a, HSLS-a i HSU-a, koji je danas održao konferenciju za medije. Kaniški je rekao kako ovaj njihov postupak govori o načinu na koji namjeravaju upravljati županijom, te kako ukupna ušteda iznosi 6,6 milijuna kuna.

- Predloženim rebalansom omogućuje se priprema brojnih projekata kroz projektiranje, primjerice škola i školskih dvorana te provedba projekata u zdravstvu. Što se tiče obrazovanja, između ostalog, kroz socijalni programa osiguranja obrazovnog sustava jednakih šansi došlo je do povećanja od 1,2 milijuna kuna, a odnosi se na programe „Asistenti u nastavi“ i „Integracija Roma u obrazovni sustav“. Ukupni financijski iznos koji se osigurava za socijalni dio programa stvaranja obrazovnog sustava jednakih šansi iznosi 34 milijuna kuna – pojasnio je Kaniški.

Premda Goran Kaniški, ni itko drugi od prisutnih, ni u jednom trenutku nije izrijekom spomenuo bivšu vlast - riječ je o njenim vrlo zvučnim projektima, zbog čega njihovo stavljanje u prvi plan ni u kom slučaju ne može biti slučajnost.

 

Komentari