'čarobna osmica'

eTV -Varaždinske škole poboljšat će školsku prehranu, a uvode i još dvije novosti

Zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković najavio je poboljšanje nutritivnih standarda uvođenjem kuhanja obroka za osnovnoškolce te uvođenje takvog plana prehrane i u varaždinske dječje vrtiće...
Objavljeno: 11.03.2022. 14:14

Zadnja izmjena: 11.03.2022. 14:40

Zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković održao je konferenciju za medije o novostima u osnovnom školstvu grada Varaždina, projektima dogradnje škola, planu prehrane učenika i uvođenju građanskog odgoja u novoj školskoj godini.

Tim je povodom Marković rekao kako je dogovorena radna skupina za uvođenje građanskog odgoja u varaždinske osnovne škole te da su u završnoj fazi projektiranja fotonaponskih elektrana za sve osnovne škole osim Šeste, čime bi se na krovove škola monitrale fotonaponske ćelije što bi rezultiralo energetskom neovisnosti škola. Najavio je poboljšanje nutritivnih standarda uvođenjem kuhanja obroka za osnovnoškolce te uvođenje takvog plana prehrane i u varaždinske dječje vrtiće.

- Mi ćemo malo poboljšati nutritivne standarde da do kraja godine izdržimo s tom cijenom jer bi inače svima morali dizati cijene. S obzirom da su ostali ravnatelji rekli da su zadovoljni, da su nutritivni standardi zadovoljeni, onda ćemo s početkom školske godine revidirati, vidjeti kakve će biti cijene i na koji će način Grad sufinancirati školsku kuhinju, s time da ćemo na II. osnovnoj ravnateljici pomoći ako treba oko opreme kuhinje da i oni budu z rangu s ostalima. 

'Čarobna osmica'

Na Petoj osnovnoj školi, kako je navela pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Danijela Vusić, zaživio je projekt "Čarobna osmica" koji će se provoditi u sedam varaždinskih škola i Centru za odgoj i obrazovanje Tomislav Špoljar. 

- S obzirom da imamo vrlo pozitivna iskustva zaposlenika, učenika i roditelja koji su zadovoljni takvim načinom prehrane, želimo taj projekt proširiti i na ostale osnove škole i Centar Tomislav Špoljar. Planiramo s time početi od nove školske godine - rekla je.

Komentari